Muşlu Çocuklar İlk Kez Deniz Ve Uçakla Tanışıyor

Muş’ta eğitim gören bazı öğrenciler, ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında ilk kez il dışına çıkarak, uçağa binmenin ve denizi görmenin heyecanını yaşıyor.

Muşlu Çocuklar İlk Kez Deniz Ve Uçakla Tanışıyor
İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında öğrenciler farklı kültürleri gezerek, yeni deneyimler kazanmaya devam ediyor. Muş’ta hayatında deniz görmeyen, uçağa binmeyen ve il dışına çıkmayan bazı öğrenciler, ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında uçakla Aydın’a gitmenin heyecanını yaşıyor. Daha önce Antalya ve Aydın’a giden öğrenciler, Muş Havalimanından yeniden Aydın iline gönderildi.

"Uçağa ilk defa binmenin heyecanını yaşıyorum"

Hayatında ilk defa uçağa binmenin heyecanını yaşadığını ifade eden Varto Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Necla Aydemir, ilk defa Aydın Kuşadası’nı göreceğini söyledi.

Şu an Aydın Kuşadası’na gitmek için havalimanında bulunduğunu kaydeden Aydemir, "İlk defa uçağa bineceğim, ilk defa Aydın Kuşadası’na gideceğim. Orada müzeleri gezeceğiz. Farklı farklı kültürler göreceğiz. Belki de bunlar beni çok etkileyecek, kişilik özelliklerimi etkileyecek. Yani bu gezi belki benim ileride orada okul okumama vesile olacak. Kaymakam ve Vali beye çok teşekkür ediyorum bize bu heyecanı yaşattıkları için. Uçağa ilk defa bineceğim için çok heyecanlıyım. Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında orada 4 gün konaklayarak farklı farklı kültürler göreceğiz" dedi.

"Öğrenciler, tarihi ve turistik yerleri görecekler"

Aydın’a gönderilen öğrencilerin büyük heyecan yaşadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, oralarda farklı kültür ve görgülerle tanışacaklarını kaydetti.

Öğrencileri ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında yolcu etmek için geldiklerini ifade eden İlci, "Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı işbirliği ile öğrencilerimizi, Anadolu’dan Anadolu’nun başka bir şehrine yolcu ettik. Yani Muş’tan Aydın ilimize bugün yolcu ettik. Öğrencilerimiz 4 gün boyunca kendisinin farklı bir şehri olan bu şehirdeki tarihi, turistik yerleri gezecek, görecek. Buralarla ilgili yeni bilgiler, yeni görgüler, deneyimler kazanarak tekrar dönecekler. Biz Anadoluyuz projesi kapsamında öğrencilerimiz ülkemizin tarihi turistik beldelerini görecekler. Bu şekilde ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği konusunda bir duygu, düşünce ve gönül ilişkilerinin oluşması için başlatılan bir projedir. Bu projede emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanına, İçişleri Bakanına, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

"İlk defa hayatında uçağa binen öğrencilerimiz var"

İlk defa köyünden çıkan, ilk defa şehrinden başka bir şehre giden, ilk defa hayatında uçağa binen öğrencilerin olduğunu ifade eden İlci, "Onların mutluluğu, sevinci, onların umudu olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Şu an itibariyle üçüncü kafilemizi gönderiyoruz. Birinci kafilemiz Muğla iline gitmişti, ikinci kafilelerimiz Aydın iline gitmişti, bu üçüncü kafilemizde tekrar Aydın iline gidecekler. Her bir kafilemizde 200 öğrenci bulunmaktadır. Bu kafilemiz ise 100 öğrenci şeklinde Aydın iline gidecek. Bu öğrencilerimizi de her Cuma günü gidip Pazar günü dönecekleri şekilde programlarını yaptık. İnşallah kazasız belasız bir şekilde gider gelirler. Burada öğrencilerimizin sevinci, mutluluğu, uçağa binecek olmanın heyecanı var. Bu öğrencilerimiz sevinçli ve mutluluğu bizi de mutlu ediyor. çektiğimiz bütün yorgunluklar yanımızda kayboluyor" diye konuştu.

Doğunun kültürüyle büyüyen çocukların Batı’da ki bir şehrin kültürünü göreceğini kaydeden İlci, "Bu öğrencilerin kardeş öğrencileri olacak. O öğrencilerin duygularını, düşüncelerini ortak bir paydada buluşma noktasında terk edilmiş olacak. Buda ülkenin gönül köprüsü kurulmasına yönelik güzel bir çalışmadır. Öğrencilerimiz dışarı çıktığı zaman Türkiye’nin birçok şehrini gördüğü zaman onun bilgisi, görgüsü, hayat tecrübesi, hayattaki birikimleri artmış olacak. Dolayısıyla daha önce evinden, köyünden, şehrinden dışarıya çıkmayan bir öğrenci için inanılmaz büyük bir fırsat. Bir ili gezerek, görerek, tanıyarak yerinde yaşaması ve o bilgi, birikimi, tecrübeyi edinmiş olması son derece eğitimde kalıcı bir yere sahiptir. Eğitimde en çok arzuladığımız durumlardan birisi öğrencinin yerinde görerek, yaşayarak o bilgileri almasıdır" şeklinde konuştu.

Öğrencileri uğurlama programına Vali Yardımcıları Ahmet Özkan, Abdulkadir Okay ve Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci katıldı.

Kaynak: İHA