MHP'li Sefkat Çetin Açıklaması 'Merhum Türkeş, Türk Milletinin Büyüklüğüne İnanmış Bir İdealisttir'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Merhum Türkeş, Türk milletinin büyüklüğüne inanmış bir idealisttir. Türkiye’yi hızla kalkındıracak, çağlar üzerinden sıçratarak modern dünyanın önüne geçirecek adımların atılacağı günlerin heyecanıyla mücadelesini devam ettiren Alparslan Türkeş, Lider Türkiye hedefi için emin ve kararlı yürüyüşünü bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle son nefesine kadar devam ettirmiştir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, doğumunun yüzüncü yılında Başbuğ Alparslan Türkeş ve MHP’nin misyonu hakkında yazılı açıklama yaptı. Çetin, "Türk milliyetçiliğinin efsane lideri ve siyasi organizasyonumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’i doğumunun yüzüncü yılında rahmet ve şükranla anıyoruz. Türkiye’mizin içten ve dıştan büyük bir kuşatmaya alındığı ve beka endişesinin toplumun bütün kesimlerince paylaşıldığı bir dönemde, Türkeş-Bahçeli çizgisinin temsil ettiği milliyetçi tavrın yeniden devletin resmi söylemlerine ve politikalarına yansımasından ve kuşatmanın kırılmasında ne kadar işe yaradığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Ömrünü adadığı Türklük davasıyla bir devre damgasını vuran Alparslan Türkeş, idealleri ve fikirleriyle partisi MHP’de ve Türk devletinin 15 Temmuz sonrası politikalarında yaşamaya devam etmektedir. Türkiye’nin varlığı, birliği ve aydınlık yarınları için yıllar önce başlatılan milliyetçi seferberliğin büyük lideri Alparslan Türkeş, millet ve devlet hayatında silinmez izler bırakmış büyük bir dava adamıdır. Alparslan Türkeş, milliyet bilincini resmi ideolojinin dar kalıplarından çıkararak halkla buluşturan, Türk milletini Türklük ülküsüyle şuurlandıran aksiyon adamıdır. Devletlerin dayanması gereken milli mefkureler olduğuna işaret eden Ziya Gökalp’ın yolundan giden Türkeş’in yaptığı da Türk devletine ve milletine milli ülküyü hatırlatmak olmuştur. Ülküsüz insanı dümensiz gemiye benzeten Alparslan Türkeş, Ülkücüsü olmayan milletin pusulasız kalmasına ve yolunu kaybetmesine müsaade etmemiştir" ifadelerini kullandı.

"Merhum Türkeş, Türk milletinin büyüklüğüne inanmış bir idealisttir" diyen Çetin, "Türk milletini geleceğe taşımak, güçlü ve müreffeh Türkiye’yi kurmak için ömrünü adamıştır. Türkiye’yi hızla kalkındıracak, çağlar üzerinden sıçratarak modern dünyanın önüne geçirecek adımların atılacağı günlerin heyecanıyla mücadelesini devam ettiren Alparslan Türkeş, Lider Türkiye hedefi için emin ve kararlı yürüyüşünü bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle son nefesine kadar devam ettirmiştir.

O bütün meselelere Türk milletinin faydasını gözeten perspektiften bakan bir Türk milliyetçisidir. Türk milletinin ve devletinin varlık ve bekasını her şeyin üstünde gören ve bu konularda asla taviz vermeyen bir anlayışın bayrak ismidir. Vatanımızın her karış toprağını kutsal bilen ve bu emaneti kanıyla, canıyla ve alın teriyle sahiplenen Milliyetçi Ülkücü Hareket’i ortaya çıkaran isimdir" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA