Mersin'de Mezarlık Duvarları Yenileniyor

İçel Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların estetik ve güvenli bir görüntüye kavuşması amacıyla çalışma başlattı.

Mersin'de Mezarlık Duvarları Yenileniyor
İçel Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ile vatandaşların ebediyete intikal eden yakınlarını gönül rahatlığıyla ziyaret edebilmeleri, mezarlıkların adeta hapishaneyi andıran dış görünüşünün yerine daha estetik bir görüntüye kavuşması amacıyla harekete geçen ekipler, duvarları kısım kısım yıkarak yerine daha güvenli ve estetik duvarlar yapmaya başladı.

Güneykent, Akkent ve Çavuşlu mezarlıklarının yanı sıra Mezitli Mezarlığında da eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar ile İçel’in büyük mezarlıkları yeni bir görüntüye kavuşacak.

Akbelen Mezarlığı’nda başlatılan çalışmalar kapsamında mezarlığın etrafını çevreleyen 2 bin 441 metrelik eski duvarlar yıkılarak, yerine bir metresini taş kaplamanın bir metresini de ferforjelerin oluşturduğu iki metrelik bir çevreleme sistemi yapılacak. İçel genelinde ihtiyaç duyulan mezarlıklarda devam ettirilecek olan çalışmalar kapsamında, mezarlıklardaki ışıklandırmalar artırılarak daha aydınlık, estetik ve modern bir ortam oluşturulacak.
Kaynak: İHA