Körfez'de Öğrenciler Ağaçlara Kuş Yuvası Koydu

Körfez Belediyesi, İl Orman Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Derneği’nin desteğiyle Mimar Sinan İlkokulu 3B sınıfı öğrencileri, Körfez’de belirli noktalara kuş yuvaları koydu.

Körfez'de Öğrenciler Ağaçlara Kuş Yuvası Koydu
Körfez Mimar Sinan İlkokulu 3 B sınıfı öğretmeni Murat Turhan ve öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. İl Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü Kuş Yuvası Projesi kapsamında müdürlükten yuvaları alan öğrenciler, onları kendilerine göre boyadı ve süsledi. Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de yapılan yuvaları ağaçlara koydu. Yuvaların ağaçlara koyulması sırasında öğrencilerin duyduğu heyecan, görülmeye değerdi.

Sınıf öğretmeni Murat Turhan, Yarımca sahilindeki ağaçların zararlı böceklerden korunması için öğrencilerle birlikte araştırma yaptıklarını ve kuşların böceklerle biyolojik mücadelesine katkı sağlamasından dolayı ağaçlara kuş yuvası bıraktıklarını belirtti.

Öğretmen Turhan, ayrıca desteklerinden dolayı Başkan İsmail Baran’a teşekkür etti. Hazırlanan yuvalar, sahil şeridindeki ağaçlara tek tek ekipler tarafından asıldı.
Kaynak: İHA