Kepezli Öğrencilere 2 Bin Forma Dağıtıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2 bin öğrenciye yazlık ve kışlık forma dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tütüncü, Altınova İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine forma dağıttı. Burada konuşma yapan Tütüncü, bölgedeki okulların yükünü hafifletecek yeni bir ilkokul ve ortaokul yapılacağını bildirdi.

Çim saha futbol, basketbol, voleybol sahaları, oyun alanlarının olduğu yeni bir kompleksin yaz tatiline yetiştirileceğini belirten Tütüncü, öğrencilerin her birini Dokuma Park'taki Anadolu Oyuncak Müzesi'ne otobüslerle götürme sözü verdi.

Geçen yıl başlattıkları her okula bilişim sınıfı kurma çalışmasının yanı sıra kodlama eğitim merkezi de kuracaklarını dile getiren Tütüncü, "Kepezli öğrencilere ufuk açıcı imkanlar sağlayacağız. Bilgi işlem teknolojilerinin nasıl kullanılacağıyla ilgili farklı bir ufuk açıyoruz. Teknolojiyi getirmekle kalmayıp, öğretiyoruz, size dünyayla yarışma imkanı sağlıyoruz. Öğrencilerin, vatanımız, milletimiz, devletimiz, bütün insanlık alemi için, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş hedeflere yürümek için, durmadan dinlenmeden çalışmalarını istiyoruz." dedi.

Kodlama eğitim merkeziyle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüyle hazırladıkları protokolün tamamlandığını aktaran Tütüncü, bu girişimdeki altyapının hazır olduğunu kaydetti.

Dokuma Fabrikası'na Antalya'nın ilk bilim merkezini kurmak için TÜBİTAK ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Tütüncü, Kepez’e kazandıracakları kodlama eğitim merkezine gelen öğrencilerin uzman öğretmenleriyle robotlar yapıp, teknoloji planlayacağını ve bunu kullanacağını söyledi.

Kaynak: AA