Keçiören Belediye Başkanı Ak, Bakan Özhaseki'ye Gümüşdere'yi Gezdirdi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Keçiören’in ödüllü marka projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni gezdirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Bakan Özhaseki'ye Gümüşdere'yi Gezdirdi
"Bir doğaya dönüş projesi" olan Gümüşdere Ihlamur Vadisiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ’Kent Ekonomilerine Katkı’ dalında ödül alan Keçiören Belediye Başkanı Ak, Bakan Özhaseki’ye proje ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ankara turizmine de katkı sağlama hedefinde olan projenin, turizm destinasyonunda önemli bir durak olacağının altını çizen Ak, "Ödül aldığımız Gümüşdere Ihlamur Vadisi şehrin zenginliğini yeniden şehrin hizmetine sunma projesidir. Gençlik Marşına ilham olmuş, bir zamanlar insanların balık tutup keyifle zaman geçirdiği bu çayın yeniden kazandırılması aynı zamanda tarihe de bir saygı. Şehrin doğal güzelliklerini korumak, şehre değer ve anlam katmış bu alanları yeniden insanla buluşturmak şehrin kimliğine de sahip çıkmakla eş değer. Ankara dışından gelen turistleri de vadimizi görmeye bekliyoruz. Buraya ilçe dışından sporunu yapmaya gelen çok oluyor, gelen herkese de özellikle rengarenk gece aydınlatmamızı görmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor. Gümüşdere Ihlamur Vadisi içerisinde peyzaj alanları, dinlenme alanları, sosyo-kültürel tesisler, spor alanları, bisiklet parkuru ve çocuk oyun alanları yer alırken, 4 etaplı projenin çalışmalarında da sona gelindi.
Kaynak: İHA