Kartepe'de 18 TEMA Sınıfı Oluşturuldu

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda 18 TEMA sınıfı oluşturdu.

Kartepe'de 18 TEMA Sınıfı Oluşturuldu
Bu proje ile birlikte öncelikle ana okullarında ve ilk okullarda uygulanan Minik Tema ve Yavru Tema Programları ile çocukların doğada daha fazla zaman geçirmesi, orta dereceli okullarda uygulanan Ortaokul Tema ile çocukların yaşamın nasıl sürdüğünü ve doğaya olan etkilerimizi anlamaları, amaçlandı.

TEMA sınıflarında doğal kaynaklarımızın önemine dikkat çekildiğini vurgulayan Tema Kartepe İlçe Sorumlusu ve Kartepe Belediyesi Çevre Mühendisi Gökçen Gönülay, “Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’den aldığımız destekle çalışmalarımıza başladık. Eğitim öğretim yılının başlamasından bu yana ilçe genelinde 18 adet TEMA sınıfı oluşturduk. Amacımız Kartepedeki bütün okullarda çevreci öğrenciler yetiştirmek. Doğal kaynaklarımız günden güne azalmaktadır. Bu nedenle çevresine duyarlı, toprağının, havasının suyunun değerini bilen, artık bunların yok olmayacağını düşünen bir toplum olmaktan çıkmamızın eğitimle mümkün olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin ise Kartepe Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tema Vakfı ile işbirliği içerisinde, eğitimlere ve çalışmalara önem verdiklerini, Kartepede Çevre Bilinci oluşturmanın asli görevleri olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA