Karabük Belediyesinden Kısa Kısa

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Para Taekwondo Dünya Şampiyonasında 3. olan milli sporcu Alican Özcan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret etti.

Başkan Vergili, ziyarette Özcan'ın uluslararası arenada Karabük'ü ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade ederek, "Dünya üçüncülüğü kazanan Alican Özcan kardeşimiz ile gurur duyuyoruz. Türk sporu adına onu yetiştiren annesi, babası ve antrenörüne teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

- Kaldırım çalışmaları

Karabük Belediyesi tarafından tüm sokaklarda yürütülen kaldırım çalışmaları sürüyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladıkları günden bugüne Karabük'ün bütün sorunlarına tek tek el attıklarını söyledi.

Kaldırım ihtiyacı olan bütün mahallelerde baskı beton kaldırım çalışması yaptıklarını aktaran Vergili, şöyle konuştu:

"Şehrin estetiği yanında vatandaşlarımızın da rahat ve güvenli bir şekilde kaldırımları kullanabilmesini istiyoruz. Kaldırım ve yürüyüş yollarını engellilerin de kullanabileceği şekilde dizayn ediyoruz. Bu çalışmalarımız sadece merkezde değil, tespitlerimiz doğrultusunda tüm mahallerimizde sürecek."

- Hayvan Bakım Evi inşaatı

Karabük Belediyesinin yapımına başladığı, sokak hayvanları barınak bakım evi yeni ek binasının inşaatı sürüyor.

Karabük Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Öncelikle başıboş gezen, sahipsiz ve terk edilen hayvanları barınağımıza getirip burada yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız. Barınakta sokak hayvanlarının aşılanması ve küpe takılması da yapılacak. Ek bina ilgili çalışmalarımıza başladık."

Kaynak: AA