Görme Engelliler İçin 'Hissedilebilir Yüzey' Yapılıyor

Gölbaşı Belediyesi, görme engelliler için kaldırımlarda "hissedilebilir yüzey" çalışmaları başlattı.

Şehir sakinlerinin daha nitelikli bir hayat sürdürmelerini sağlamak ve şehir yapısının erişilebilir hale gelmesi için çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi, şehrin önemli caddelerinde kaldırımlara engelli vatandaşların yardım almadan tek başlarına ve güvenle harekete etmelerini sağlayacak hissedilebilir yüzey yürüme yol çalışmasını hayata geçiriyor.

Proje ilk olarak Gazi Caddesi'nde uygulamaya geçecek.

Kaldırımlarda ve kavşaklarda yaya geçitleri, görme engelliler için hissedilebilir yollar yaptıklarını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hizmetleri sürekli yaptıklarını söyledi.

Park bahçelerde ve sosyal tesislerde de engelli vatandaşlara kullanım kolaylığı sağladıklarını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirdiğimiz modern belediyecilik, sosyal ve kültürel hizmetlerimizde engelli vatandaşlarımızla istişare ederek, onların gündelik hayatını kolaylaştırıcı hizmetler sunuyoruz. Sağlıklı insanların dahi bir gün engelli olabileceğini düşünerek hareket etmemiz lazım. Engelliler için yasal zorunluluk haline gelen hizmetleri, biz yerel yönetimler olarak uzun yıllardır vermekteyiz."

Kaynak: AA