Evlerin Cepheleri Değişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi, “Güzel Evim Güzel Kentim” projesi kapsamında Kocaeli genelindeki tüm ilçelere cephe iyileştirme projeleri gerçekleştiriyor.

Evlerin Cepheleri Değişiyor
Kocaeli genelinde şehrin daha modern ve estetik görünümü acısından cephe iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 1. etap olarak İzmit ilçesinde D-100 Karayolu cepheli, Merkez Bankası ve Adalet Sarayı arasındaki binalarda cephe iyileştirmeleri yapıldı. Ayrıca 2. Etap çalışmalarıyla Adalet Sarayı ile Kandıra Sapağı arasındaki binalarda da cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Bu yıl hizmete sunularak Kocaeli’ye hızlı ulaşım sağlayan ve halkın beğenisini sağlayan Akçaray Tramvay Hattı, cephe giydirmeleriyle çevresel acıdan güzelleşecek. Bu kapsamda 3. etap olarak Akçaray Tramvay Hattı’na cepheli Şahabettin Bilgisu Caddesi’nde bulunan 99 bina için cephe iyileştirme projeleri hazırlanmış ve uygulama işlemlerine başlandı.

“Güzel Evim Güzel Kentim” projesi kapsamında ayrıca tüm ilçe belediyelerine, malzeme ve proje hizmeti veriyor. Büyükşehir ilçelerde cephe iyileştirme uygulamaları yapmakta ve yeni proje alanları belirlenerek projelendirme çalışmaları devam ediyor. Gerçekleştirilen tüm bu çalışmalarla Kocaeli genelindeki yerleşim yerleri daha modern, estetik ve yaşanabilir bir şehir olma acısından daha da ilerliyor.
Kaynak: İHA