Erzincan İş Dünyası Ve STK Temsilcileri Buluşması

Başbakan Yıldırım: (1) 'Özellikle son yıllarda her türlü terör örgütüne karşı amansız mücadele veriyoruz. Neye rağmen veriyoruz? Bölgemizde, Suriye'de, Irak'ta otorite boşluğuna, iç savaşa rağmen, her türlü terör örgütünün bu bölgelerde hem cirit attığı hem de sırtının sıvazlandığı şartlara rağmen bu mücadeleyi veriyoruz. Burada da mutlak başarı var' 'İstanbul da aynı olacak Erzincan da aynı olacak, Hakkari de aynı olacak Sinop da aynı olacak ki terör mihrakları buradan bir alan sağlamasın, bir boşluk oluşmasın. Bütün hedefimiz, bütün gayretimiz bunun için' 'Şunu herkes bilmelidir ki; bu topraklarda tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele de kararlılıkla hiçbir taviz verilmeden sürdürülecektir. Bu alçakların arkasında kimlerin olduğunu da biliyoruz. Gün gelecek bunlar, bu asil milletin yüzüne bakamayacaklar. Tek şartımız, bu mücadelede mutlak başarı var. İnşallah milletimizin gündeminden bu işi düşüreceğiz. Genelkurmay Başkanımız, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanımız, 3. Ordu Komutanımız bugün bizlerle beraber. Bu bir tamamen tevafuk. Onlar, bu bölgede birlikleri dolaşıyorlar. Bu akşam da bizimle beraberler'

Başbakan Binali Yıldırım, "Özellikle son yıllarda her türlü terör örgütüne karşı amansız mücadele veriyoruz. Neye rağmen veriyoruz? Bölgemizde, Suriye'de, Irak'ta otorite boşluğuna, iç savaşa rağmen, her türlü terör örgütünün bu bölgelerde hem cirit attığı hem de sırtının sıvazlandığı şartlara rağmen bu mücadeleyi veriyoruz. Burada da mutlak başarı var." dedi.

Yıldırım, Erzincan Valiliği ve Belediyesince Altınpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "İş Dünyası ve STK Temsilcileri Buluşması"na katıldı.

Program öncesinde Erzincanlı sanayicilerle bir araya geldiğini hatırlatan Yıldırım, organize sanayi bölgesinde toplantı yaptığını, sanayicilerle dertleştiğini ve taleplerini aldığını söyledi.

Toplantıda dile getirilen sorunları duyunca 15 yıl öncesiyle bugünü kıyaslama imkanı bulduğunu, ülkenin geleceği adına çok umutlandığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunu niye söylüyorum? 15 yıl öncesine gittiğimizde, o gün sorunlar neydi, bu gün ne? O günlerde gündemde neler vardı? Türkiye'ye neyi konuşuyordu, neleri konuşamıyordu? O gün acil çözülmesini beklediğimiz meseleler neydi? Bugünkü beklentiler ne? Listeye baktığımızda çok şeyin değiştiğini, bambaşka bir gündemle bugün karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 2002'de bırakın sorunları konuşmayı, derdinizi bile anlatma imkanınız yoktu. Çok zor ve sıkıntılar günler yaşadı ülke. Yazar kasaların atıldığı, vatandaşın alın terinin karşılığını alamadığı, hastanelerde borcu yüzünden rehin kalınan, ambulanslara para ödenen dönemleri artık geride bıraktık. Şimdi neyi konuşuyoruz? Şimdi konuştuğumuz acaba ülkemizde ihracatı 500 milyar dolara nasıl çıkarırız? Acaba Doğu ve Güneydoğu'da terörden mağdur olmuş illerimizin refah açığını, kalkınma açığını nasıl kapatırız? Bunları konuşuyoruz."

- "Kas gücüyle yapılan işlerin yerini akıl teri alıyor"

Türkiye'nin, 15 yılda elde edilen güven ve istikrar sayesinde mesafe katettiğini vurgulayan Yıldırım, "Özellikle birinci önceliğimiz, olması gereken, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki kalkınma ve altyapı farklılıklarını ortadan kaldırmaktır. Ortalama kişi başı milli gelir 2002'de 3 bin dolar civarındayken, bu bölgelerde Doğu'da, Güneydoğu'da bu rakam 700 dolar civarında. 15 yıl sonra aradaki farkı görüyorsunuz." dedi.

15 yıl sonra Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu'da kişi başına düşen milli gelirin 5 bin 500 doların üzerine çıktığını, aradaki makasın daraldığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Hedef ne? Hedef, bu ülkenin doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de her yerde refah aynı seviyeye gelecek. İstanbul da aynı olacak Erzincan da aynı olacak, Hakkari de aynı olacak Sinop da aynı olacak ki terör mihrakları buradan bir alan sağlamasın, bir boşluk oluşmasın. Bütün hedefimiz, bütün gayretimiz bunun için. Gece gündüz demeden yolları, altyapıyı Türkiye'nin her tarafında geliştirdik. Büyük bir gururla söylüyorum; bugün Erzincan'ın yollarıyla Hakkari'nin yolları arasında fark yok. İstanbul ile Malatya'nın yolları arasında fark yok. Çünkü bu bayrağı dalgalandıran, bu ocakları tüttüren vatandaşlarımız, Anadolu topraklarında, 780 bin kilometrekare vatan toprağında, neresinde olursa olsun onların huzuru, güvenliği, geleceği bizim görevimizdir."

İletişim alanında da Türkiye'nin son 15 yılda önemli rol katettiğine, bugün Türkiye'de artık köylerde bile internet olduğuna dikkati çeken Yıldırım, geniş bant internetin, "gelişen ekonomilerin en önemli akıl otoyolları" olduğunu söyledi.

Kalkınmada da alın terinin yanı sıra akıl terinin önem kazandığının altını çizen Yıldırım, "Kas gücüyle yapılan işlerin yerini akıl teri alıyor. Onun için akıl yollarıyla bilişim otobanlarıyla yurdun her köşesini donattık." dedi.

- "Bugünkü şartlar 50 yıl öncesinin şartları değil"

Yalnızca alt yapıyı yapmanın yeterli olmayacağına dikkat çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Orada yaşayacak, iş yapacak vatandaşlarımızın ihtiyaçları bununla sınırlı değil. Ne olacak? Okul olacak. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite. Başka ne olacak? Hastane olacak. Başka ne olacak? Sosyal yaşam alanları olacak. Bütün bunları sağlayalım ki insanlarımız memleketin her köşesine gitsin, hayatına orada devam etsin. Niye doğduğumuz, büyüdüğümüz, güzel güzel havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz bu güzel toprakları terk edip gidelim. Tabii ki bunun bir arka planı var, bir sebebi var ama artık bugünkü şartlar 50 yıl öncesinin şartları değil.

Bütün bu söylediklerimin üzerinde olmazsa olmaz bir şey var; güvenlik ve istikrar. İstikrar son 15 yılda ülkemizin her tarafında hakim. Güvenlik, işte terörle yaptığımız mücadele ortada. Özellikle son yıllarda her türlü terör örgütüne karşı amansız mücadele veriyoruz. Neye rağmen veriyoruz? Bölgemizde, Suriye'de, Irak'ta otorite boşluğuna, iç savaşa rağmen, her türlü terör örgütünün bu bölgelerde hem cirit attığı hem de sırtının sıvazlandığı şartlara rağmen bu mücadeleyi veriyoruz. Burada da mutlak başarı var."

- "Bu işi milletimizin gündeminden düşüreceğiz"

Hakkari Şemdinli'de ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ın da programa katıldığını söyleyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Şunu herkes bilmelidir ki; bu topraklarda tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelede kararlılıkla hiçbir taviz verilmeden sürdürülecektir. Bu alçakların arkasında kimlerin olduğunu da biliyoruz. Gün gelecek bunlar, bu asil milletin yüzüne bakamayacaklar. Tek şartımız, bu mücadelede mutlak başarı var. İnşallah milletimizin gündeminden bu işi düşüreceğiz. Genelkurmay Başkanımız, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanımız, 3. Ordu Komutanımız bugün bizlerle beraber, bu bir tamamen tevafuk. Onlar, bu bölgede birlikleri dolaşıyorlar. Bu akşam da bizimle beraberler."

(Sürecek)
Kaynak: AA