Elazığ'dan 10 Ayda 6,5 Milyon Euroluk Alabalık İhracatı

Ekim ayı sonu itibariyle çoğunluğu Avrupa ülkeleri olmak üzere yaklaşık 2 bin ton alabalık ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, bu sayede 6,5 milyon euro gelir elde edildiğini söyledi.

Elazığ'dan 10 Ayda 6,5 Milyon Euroluk Alabalık İhracatı
Keban’da yeni faaliyete geçen offshore tipi kafeslere otomatik olarak, karadan yemleme yapan sistemi inceleyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, sistem hakkında tesis yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra bölgedeki alabalık işletmelerini inceleyen Karahan, açıklamada bulundu.

İl genelinde 158 adet alabalık yetiştiricilik ve 9 adet yavru balık üretim tesisi bulunduğunu vurgulayan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Üretim kapasitemiz yıllık 32 bin 355 ton porsiyonluk alabalık, 193 milyon adet de yavru alabalıktır. 2016 yılında alabalık üretimimiz yaklaşık 17 bin 300 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim miktarı ile Türkiye genelinde birinci sıradayız” dedi.

Elazığ’da yıllık yaklaşık 10 bin ton kapasiteli balık işleme değerlendirme tesisin olduğunu aktaran Karahan, “2017 yılı Ekim ayı sonu itibariyle çoğunluğu Avrupa ülkeleri olmak üzere yaklaşık 2 bin ton alabalık ihracatı gerçekleştirdik. Buradan 6,5 milyon euro gelir elde ettik. Üreticilerimizin daha fazla verim almaları, kazançlarını arttırmaları ve karşılaştıkları zorlukları aşmaları adına il müdürlüğü olarak teknik anlamda daima yanlarında olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA