Edremit'te 'Kardeşlik Parkı' Hizmete Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Van’ın Edremit ilçesinde yapımına başlanarak tamamlanan parklardan ilki hizmete açıldı.

Edremit'te 'Kardeşlik Parkı' Hizmete Açıldı
Edremit’in Esentepe Mahallesi’nde (Kiracılar TOKİ) bulunan 3 bin 838 metrekare alan üzerinde yapılan parkın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Programa Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, kamu kurum kuruluşlarının daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra Edremit Park ve Bahçeler Müdürü Fatih Saraçgil’in açılış konuşmasını yapmasının ardından kürsüye gelen Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Geçtiğimiz yıllarda sadece Edremit’te değil Van’da değil tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerel yönetimlerin pekala hain terör örgütüne yardım ve yataklık etmeleri milletin kaynaklarını hizmete değil örgüt aktarmalarından dolayı yargı kararları ile görevden el çektirdiler. 2019 yerel seçimlerine kadardı bu işler bizlere emanet edildi. Bizlerde hem kaymakamlık hem de belediye başkanlığı gibi ve nüfusun 120 binden fazla olduğu için yıllardır çözülmemiş sorunları problemleri ile mücadele etmeye başladık. Sekiz buçuk milyon bir borç bıraktılar. Gözlerini umutla bizlere dikmiş hizmet bekleyen vatandaşlarımız arasında hatırlarsınız bir başlangıç yaptık tek tek tüm sorunları ele atmaya çalıştık. Devletimizin, Van depreminden sonra evleri yıkılan vatandaşların yaralarını sarmak için siz kiracı olan depremzedelerin de ev sahibi olmasını sağladı. TOKİ ve AFAD iş birliği ile sizleri kira öder gibi ev sahibi yaptık ancak ne yazık ki TOKİ’den sonra belediyeler buralara sahip çıkmadı” dedi.

“Kendim için ne istiyorsam sizler içinde aynısını istiyorum” diyen Başkan Vekili Çiçekli, “Taziyelere ne kadar çok önem verdiğinizi bildiğimiz için hemen yan tarafa aşağıda çalışması devam ediyor taziye evi yapıyoruz. Bayanlarımız için aile destek merkezi yapıyoruz içinde kuran kursları, dikiş nakış kursları, el sanatı kursları daha neler neler. Yine bu kontrolsüzce yapılmış marketleri biliyorsunuz yıkacağız yerlerini yenilerini yapacağız. Yıllardır bunlar yoktu ne yazık ki şimdi buraya belediye olarak güzel şeylere imza attık. Buradan esnaflara bir kez daha sesleniyorum. Kendilerine süre vermiştim 13 gün sonra ben burada yeni marketleri, kasapları, kuaförlere, manavlara, tüpçülere yerlerini vereceğiz. Yine işte bugün burada kardeş belediyemiz olan Ankara Büyükşehir Belediyemize yer gösterdik ve burayı seçtiler. Allah’a şükür bugün de açılışını yapıyoruz. Bekçimiz de gece gündüz buraya koyduk ama sizden ricam zarar verilmesine lütfen müsaade etmeyin. Bu parkta çocuklarımız ve sizin iyi vakit geçirmenizi diliyoruz. Ben buradan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bize kardeş belediye yaparak bu hizmetleri buraya yapmalarını sağladıkları için teşekkür ediyorum şükranlarımı arz ediyorum. Neticede bu kaynakları sizde biliyorsunuz. Ankara’da kullanması gereken kaynaklarda Ankara’da kullanılması gereken kaynaklardır. Ama talimatlarla bu kaynakları oralarda değil yoksulluk içerisindeki belediye hizmetlerinde faydalanmayan vatandaşlarımız için buralara getirdik. Bu kaynakları buraya kardeşlik için dostluk için muhabbet için bu gönül köprülerini burayı kurmak için getirdik” ifadelerini kullandı.

Elini kolunu sallayarak gelip kafasına göre kimsenin çoluk çoğunuzu zarar veremeyeceğini de vurgulayan Başkan Vekili Çiçekli, “Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Mahallemizde ne yazık ki geçmişte çeşit hırsızlık vakaları, okullarımızda istemediğiniz hadiseler yaşanıyordu. Biz bunların yaşanmasını engellemek için biliyorsunuz aynı zamanda kaymakamınız olarak, güvenlik hizmetlerini de sağlamak da yükümlüyüz öncelikle güvenlik hizmetleri önleyici kolluk hizmetleri ile sağlanır. Biz de burada talihsiz olayların engellenmesiyle de sorumlusu önleyici kolluk hizmetleri ile en güzel kamera ile güvenlik sistemleri ile MOBESE sistemleri ile sağlayacağız. Kuracağım bunun sözünü burada veriyorum size. En kısa zamanda bu sistem burada başlatacağız hayırlı uğurlu olsun. Esentepe Mahallesi eskiden dağın başında bir mahalleydi. Birçok insanın gelmediği gitmediği bilmeyen bir yerde ama ben size söz veriyorum Esentepe Mahallesi inşallah en kısa zamanda Edremit’in gözbebeklerinden biri olacaktır. Yıllardır belediyenin yapmadığını bu insanlar altı ayda nasıl yaptı diye Allah rızası için sormanızı istiyorum. Ama devletin verdiği yardımları, deprem sonrası size kira karşılığı verilen evleri, engelli aylıklarına, dul maaşlarını, yaşlı amcalarımızın ve diğer tüm destekleri. ‘Ya bunları Avrupa Birliği veriyor, yok efendim bunları Dünya Bankası veriyor, yok bunları vermek zorundalar’ gibi alçakça yalanlar söyleyip sizleri geçmişte kandırmaya kalktılar. Bakalım bu sefer hangi yalanlara sığınacaklar. Ama ben biliyorum ki güneş balçıkla sıvanmaz hizmet ortada. Allah rızası için oynamaya çalışan oyunları görüyorsunuz. Bu alçaklara müminlerin arasına fitne sokmalarına fırsat vermeyin. Aşırılar bizden değildir diyen bir mezhebe tabiyiz. Hazret-i Peygamberin ‘ümmetimde Arabın Aceme, Acemin den Araba üstünlüğü yoktur. ‘Türkün Kürde, Kürdün Türk’e üstünlüğü yoktur. Son günümüze kadar sizlere hizmet etme şerefini yaşayacağız. Daha bir çok sorun olduğunu biliyoruz, imkanlarımız doğrultusunda her biriyle uğraşacağız inşallah. Rabbim sizleri bizden razı kılsın inşallah. Bu park Esentepe Mahallemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Vekili Atıf Çiçekli beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra park alanını gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA