Diyarbakır'daki Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Operasyon

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: 'Terörist, çocukları ve kadını kalkan olarak kullanmak, onların arkasına saklanmak ve zaman kazanmak suretiyle bir bombalama yapmış ve 9 kardeşimiz yaralanmış. Şehidimize de rahmet diliyoruz' 'Bu PKK, YPS terör örgütü mensubu hak ettiği cezayı buldu' 'Emniyet kuvvetlerimiz, terörist ile sivil insanların, çocukların veya kadınların birbirinden ayrılması, teröristin cezalandırılması veya derdest edilmesi sürecinde hiçbir sivilin, çocuğun, kadının zarar görmesi için azami itina ve dikkat sarf etmişler' 'Bu, bir mücadeledir. Bu mücadele devam ediyor ve devam edecek. Biz Ortadoğu'da yapılmaya çalışılan eylemler ve harita değişikliklerinin farkındayız, biliyoruz. Bu taşeron terör örgütleri bir gün YPG, PYD, bir gün PKK, YPS, bir gün FETÖ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona ilişkin, "Terörist, çocukları ve kadını kalkan olarak kullanmak, onların arkasına saklanmak ve zaman kazanmak suretiyle bir bombalama yapmış ve 9 kardeşimiz yaralanmış. Şehidimize de rahmet diliyoruz." dedi.

Eker, bir polis memurunun şehit düştüğü, 9 polisin yaralandığı, bir teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin, beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile valilikte düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Eker, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın kültürel unsurlarından biri için Türk Patent Kurumu Başkanı'nın vereceği belge dolayısıyla kente geldiklerini ancak saat 06.00 sıralarında terör örgütü PKK/YPS'ye mensup dağ kadrosundan bir teröriste yönelik operasyonda 9 polisin yaralanması, polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in şehit olması nedeniyle söz konusu törenin iptal edildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın başta Kürt vatandaşları olmak üzere şehrin bütün güzelliklerine, değerlerine kuruluşundan beri savaş açtığına dikkati çeken Eker, kentte ne kadar güzellik, tarihi, kültürel, turistik ve iktisadi ne kadar değer varsa örgütün bu değerleri yok etmek, milletin evlatlarının hayatına kastetmek ve terör eylemleri yapmak suretiyle bütün bu faaliyetlerini başından beri sürdürdüğünü dile getirdi.

Eker, şehir hayatına öteden beri terör örgütü PKK'nın bu çeşit saldırılar ve eylemleriyle sürekli gölge düşürmeye çalıştığını vurgulayarak, emrinde bulunduğu karanlık odakların, birtakım uluslararası istihbarat örgütlerinin emelleri doğrultusunda terör örgütü PKK ve onun türevlerinin bu eylemleri yaptığını anlattı.

- Terörist, çocukları ve kadını kalkan olarak kullanmış

Millet olarak bütün kurumlarla bu terör örgütü ve onun uzantılarıyla mücadele ettiklerini belirten Eker, sabahki operasyonun da esasen böyle bir mücadelenin devamı olduğunu kaydetti.

"Bu PKK, YPS terör örgütü mensubu hak ettiği cezayı buldu." ifadesini kullanan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esasen polis kardeşlerimizin yaralanmasının sebebi, teröristin evde bulunan çocukları bir şekilde kalkan olarak kullandığı için. Eşi var. O ve çocuklar zarar görmesin diye emniyet güçlerimizin gözettiği itina ve dikkat şu şekilde bir sonuca yol açmıştır. Onu da özellikle belirtelim. Terörist, çocukları ve kadını kalkan olarak kullanmak, onların arkasına saklanmak ve zaman kazanmak suretiyle bir bombalama yapmış ve 9 kardeşimiz yaralanmış. Şehidimize de rahmet diliyoruz. Şehidimizin ailesi bizim emanetimizdir.

Emniyet kuvvetlerimiz terörist ile sivil insanların, çocukların veya kadınların birbirinden ayrılması, teröristin cezalandırılması veya derdest edilmesi sürecinde hiçbir sivilin, çocuğun, kadının zarar görmesi için azami itina ve dikkat sarf etmişler."

- Şehit polisin ilk görev yeri Diyarbakır

Şehit polisin Manisalı ve ilk görev yerinin Diyarbakır olduğu bilgisini veren Eker, Diyarbakırlı eşiyle 2013'te evlendiğini ve 13 aylık bebekleri olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, yaralı polislere acil şifa dileyerek, şunları kaydetti:

"Bu, bir mücadeledir. Bu mücadele devam ediyor ve devam edecek. Biz Ortadoğu'da yapılmaya çalışılan eylemler ve harita değişikliklerinin farkındayız, biliyoruz. Bu taşeron terör örgütleri bir gün YPG, PYD, bir gün PKK, YPS, bir gün FETÖ. Bunların eliyle bu çabalar ve çalışmalar yapılıyor, istihbarat örgütleri ve terör örgütleri tarafından. Biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Allah milletimizi ve bütün insanlığı bu tür terör örgütlerinin hain eylemlerinden korusun.

Dün Şemdinli'de şehitlerimiz oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

- "Diyarbakır, terör örgütlerini lanetleniyor"

Kentin tarihi ve kültürüyle insanlık ve medeniyet tarihinin en önemli şehirlerinden biri olduğuna işaret eden Eker, bundan sonraki süreçte de terörle mücadelede Allah'ın izniyle başarılı olacaklarını, Diyarbakır'ın da ürettiği değerlerle insanlığın kültür mirasına katkı sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır'ın birçok ürünü ve değeri bulunduğuna dikkati çeken Eker, "Bunu zaten Diyarbakır da biliyor, terör örgütlerini lanetleniyor. Terör örgütlerinin Diyarbakır'ın değerlerinin üzerine gölge düşürme çabalarına karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Eker, operasyonun düzenlendiği evde bir kadın ve 3 çocuk bulunduğunu belirtirek, "Teröristin kendi çocukları olduğu değerlendiriliyor. Soruşturma devam ediyor. Muhtelif yaşlarda 3 çocuk ve kadın. Çocuklar emniyet güçlerimiz tarafından emniyete alındı. Onların çatışmada zarar görmemesi için de emniyet güçlerimizce itinayla korundular. Operasyonla ilgili gözaltılar var. Diyarbakır olarak bir kez daha yüreğimiz yandı." ifadelerini kullandı.

- Polis ekiplerinin incelemesi sürüyor

Öte yandan, operasyon nedeniyle cadde ulaşıma kapatılırken bazı esnaf iş yerlerini açmadı.

Operasyonun yapıldığı binanın yakınında bulunan Şehit Öğretmen Elif Livan İlkokulunda güvenlik nedeniyle eğitime bir süre ara verildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışması sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre de olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA