Çiftçilere, Zararlılarla Böceklerle Mücadele Yöntemi Anlatıldı

Kumluca'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda çiftçilere bitki zararlılarına mücadele yöntemleri ve sakıncaları anlatıldı.

Kumluca Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, komisyoncular, tüccarlar, bitki koruma ürünleri bayileri ve üreticiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri, toplantıda çiftçilere bitki zararlılarına karşı entegre mücadele tekniğine ve tavsiyesine uygun bitki koruma ürünü kullanma konularında bilgi verdi.

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akşit, çiftçilere sürekli olarak yetiştiricilik, ürünlerin bakımı, zararlılarla mücadele gibi konularda bilgilendirmelerde bulunduklarını ve bu toplantılar neticesinde çiftçilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Özellikle sera üretiminde hastalık ve zararlılarla mücadelede entegre mücadele prensipleri doğrultusunda hareket edilmesinin çok faydalı olduğunu ifade eden Akşit, "Kimyasal mücadelenin gerekli olduğu durumlarda uygun bitki koruma ürünlerinin tekniğe ve tavsiyeye uygun şekilde kullanılması, üretilen ürünlerdeki kalıntı limitlerinde Türk Gıda Kodeksi'ne ve alıcı ülke kriterlerine uyulması gerekiyor. Bölgemiz üreticileri bu konuda çok duyarlılar. Bizlerde her zaman kendilerine destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Toplantıda ayrıca çiftçilere, tarımsal ürünlere Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmaları, bu konuda sigorta primlerinin yüzde 50'nin devletin tarafından ödediği hatırlatıldı.

Kaynak: AA