'Biz Anadoluyuz Projesi'

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında yaklaşık 196 Şırnaklı öğrencinin Antalya'ya geldiği bildirildi.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında ikinci kafile olan Şırnak'taki 196 öğrenci beraberindeki öğretmenlerinden oluşan 220 kişi Antalya'da Havalimanı'nda törenle karşılandı.

Öğrencilere Antalya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gösterilecek, şehrin turistik mekanları, hayvanat bahçesi, eğlence parkları, akvaryum, teleferik ve Tünektepe gibi yerleri gezdirilecek

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden 15 yaş altı şehit ve gazi yakını, terör mağduru 50 bin öğrencinin, batıdaki illerde 2 gece 3 gündüz ziyaret gerçekleştirmesi hedefleniyor.

İller arasında kardeşlik köprüsü kurmak, çocukların arzulanan özgüven duygusunu kazanmalarına destek vermek, öğrenciler arasında kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, iş birliği duygularının pekiştirilmesini sağlamak amacıyla Bitlis ve Şırnak'tan toplam 2 bin 454 öğrencinin öğretmenleri nezaretinde Antalya'ya gelmesi planlanıyor.

Antalya Valiliği himayesinde yürütülen proje, 30 Ekim ila 17 Aralık tarihlerinde devam edecek.

Kaynak: AA