BEÜ'de 'Kariyer Planlaması'

Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ) düzenlenen "Kariyer Planlaması" kapsamında söyleşi yapıldı.

BEÜ'den yapılan açıklamaya göre, program İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere, bulundukları konumu küçümsememeleri, kibirlenmemeleri, saygıda kusur etmemeleri ve kul hakkı yememeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ama konumunuzun ve gücünüzün de farkında olmaktan asla vazgeçmeyin. Sahip olduğunuz haklar ve elde edeceğiniz diploma ve bu diplomanın size sağlayabileceği imkanlar bakımından diğer üniversite öğrencilerinden herhangi bir farkınız yoktur, farkı ortaya çıkaran en önemli şey gayret ve çalışmaktır. Kendinize inanın, ısrar edin ve vazgeçmeyin."

Söyleşi programına katılan Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, mezun olana kadar nitelik ve vasıfları arttırmanın öğrencilerinin önünü açacağını belirtti.

Akgül, şunları ifade etti:

"Planınızı yapsanız bile önünüze başka engeller çıkabilir ama her ne olursa olsun pes etmemelisiniz. Dünyanın diplomasi ve teknoloji dili olan İngilizceyi ve bunun yanında küresel dil olmaya aday dilleri öğrenmeye çalışın. Teknolojiye ilgi duymanız ve algoritma konularında kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bu üstün şeref ve karakter sahibi milletin değerlerine bağlılığınızı sürdürün, ülkenizi terk etmeyin. Sadece kendinizi geliştirmek için yurtdışına geçici sürelerle gitmenizde bir sakınca yoktur. Ancak asıl olan bu şerefli millete karşı görevinizi yerine getirmenizdir."

Kaymakam adayı Muhammet Serdar Erdoğan da karşılaştığı ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarıya ulaşma yollarını ve kendisinin de bu yolları nasıl uyguladığını anlattı.

Erdoğan, "Yapmak istediğim işe yönelik tercihler yaparak hedeflerimin peşinden gittim. Dersleri yoklama için değil öğrenmek için takip ettim. Orta gelir düzeyine sahip bir ailenin çocuğuyum. Ancak bunun bir dezavantaj değil. Çalışarak her makama rahatlıkla ulaşabilirim. Kaymakam olmayı da çalışarak başardım." ifadelerini kullandı.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı program, soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA