Besni'de Kızılay Haftası

Kızılay Haftası, Besni ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Besni İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ocakçı, yardımlaşmanın insani ve ulvi bir duygu olduğunu belirtti.

İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularının yardımlaşmayla geliştiğini dile getiren Ocakçı, şunları kaydetti:

"Kızılay Haftası'nda Kızılay Derneğinin kuruluşu, amacı ve çalışmaları konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılarak yardımlaşma ve dayanışma duygusunun canlı tutulmasına gayret edilir.Kızılay Derneğinin çalışmalarına gönülden katkı sunanlara ne mutlu. Bugün bu çalışmaları severek yürüten gönüllü Kızılay Derneği neferlerine teşekkür ediyoruz."

Kızılay Derneği Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan ise, faaliyetler hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Program, okul öğrencilerinin okuduğu şiirler, sinevizyon gösterileri ve hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmalarda derece giren öğrencilere ödül takdiminin ardından son buldu.

Programa, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA