Belediyeden 'Şefkat Köpek Toplama Merkezi'

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince ilçede başıboş gezen köpekler için merkez oluşturuldu Belediye Başkan Vekili Gülenç: 'Bundan sonra köpeklerimiz hem beslenecek hem de bakımları ve tedavileri yapılacak'.

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince ilçede başıboş gezen köpekler için "Şefkat Köpek Toplama Merkezi" oluşturuldu.

Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Turgay Gülenç'in talimatıyla hayata geçirilen çalışma kapsamında merkeze görevlilerce toplanan, ilçede başıboş dolaşan 30 köpek getirildi.

Köpeklerin görevli veteriner tarafından aşıları yapıldı, hastalık tespit edilenlerin tedavisine başlandı.

Aç olan köpeklere ise yemek verildi.

Köpek toplama merkezini ziyaret eden Turgay Gülenç, yaptığı açıklamada sokakta hasta, tüyü dökülmüş köpekleri görünce çok üzüldüğünü belirterek çocukların ve ailelerin rahat bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşabilmesi için bu merkezi kurduklarını söyledi.

"Bundan sonra köpeklerimiz hem beslenecek hem de bakımları ve tedavileri yapılacak." diyen Gülenç, insanların da artık sokaklarda rahat bir şekilde dolaşabileceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Çekiç de merkezde köpeklerin aşı ve bakımlarını yaptıklarını anlatarak "Köpekleri kontrol altına alacağız. Belediye ile koordinasyonu sağlayıp çalışmalar yürüteceğiz." dedi.

Çekiç, köpeklerin şefkate ihtiyacı olması nedeniyle Belediye Başkanı Gülenç'in talimatıyla merkezin isminin "Şefkat Köpek Toplama Merkezi" olarak belirlendiğini aktardı.

Köpeklerin artık çocuklar ve toplum için tehlike olmayacağına işaret eden Çekiç, isteyen herkesin merkeze gelerek hayvanları ziyaret edebileceğini kaydetti.
Kaynak: AA