Başkentte Uyuşturucu Operasyonları

Ankara'da bir eve yapılan operasyonda yedek lastik içerisine gizlenmiş 1 kilo 28 gram kokain ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı Mamak ve Çankaya'da yapılan operasyonlarda ise gözaltına alınan 8 sokak satıcısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Başkentte düzenlenen operasyonda yedek lastik içerisine gizlenmiş 1 kilo 28 gram kokain ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çankaya ilçesinde ikamet eden Y.A. ve A.C.A kardeşlerin evlerinde uyuşturucu bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Sabah saatlerinde eve düzenlenen operasyonda, "Bena" isimli dedektör köpek, evde bulunan yedek otomobil lastiğine tepki verdi. Polis ekipleri, iki şüpheliyi gözaltına alırken lastiğe de el koydu. Açılan lastikte iki paket halinde 1 kilo 28 gram toz kokain bulundu.

Ele geçirilen uyuşturucunun piyasaya sürülmek üzere olduğu belirtildi.

- 8 sokak satıcısı tutuklandı

Mamak ve Çankaya'daki üç adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda ise uyuşturucu satıcısı oldukları değerlendirilen A.K, B.A, M.A, S.G, M.Z.A, B.Ş.S, M.A. ve K.G. gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 9 kilo 968 gram esrar, 9 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, bir hassas terazi ve bir telsiz ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, uyuşturucu ve uyarıcı madde satışı suçlarından tutuklandı.
Kaynak: AA