Başkan Çetin Akıncı Üssü Davasında Şehit Yakınlarını Yalnız Bırakmıyor

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı Sincan’da 15 Temmuz şehit yakınlarını ve gazilerini yalnız bırakmadı.

Başkan Çetin Akıncı Üssü Davasında Şehit Yakınlarını Yalnız Bırakmıyor
15 Temmuz darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü Davası, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen ve bir numaralı sanığı firari sanık Fetullah Gülen olan davanın duruşmalarına katılan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Aziz şehitlerimizin yakınlarını ve kahraman gazilerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 15 Temmuz ihanetini ve milletimizin şanlı direnişini unutturmayacağız. Türk yargısı ve Türk adaleti bu darbecilere hak ettiği cezayı verecektir" ifadelerini kaydetti.

Sanıklar duruşma salonuna savunma yaparken davayı takip eden izleyici koltuklarındaki vatandaşlar ‘hainsiniz’ sloganları attı. Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsünde şehit yakınlarını ve gazileri yalnız bırakmayan Çetin burada vatandaşlarla yakından ilgilenip, "15 Temmuz’da şehadet şerbeti içen kardeşlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Bugün burada şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikteyiz. Hainler hak ettikleri cezaları alana kadar bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA