Antalya'da Kırgız Kadının Darbedilip Yol Kenarına Atılması

Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva'yı darbedip yol kenarına attığı öne sürülen sanık Mustafa Y'nin yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva'yı darbedip yol kenarına attığı öne sürülen sanık Mustafa Y'nin yargılanmasına devam edildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Y. (49), müşteki Malika Nootieva (23), tarafların avukatları ile müştekinin yakınları katıldı.

Duruşmada tercüman aracılığıyla ifadesi alınan Malika Nootieva, Türkiye'de bakıcı olarak çalıştığını ve Damira isimli arkadaşıyla ve sanık Mustafa'yla buluştuklarını ve arabaya bindiklerini söyledi.

Nootieva, arkadaşı Damira ile anlaşan sanığın arabada bıçak çekerek kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

Nootieva, aldığı darbelerden dolayı olayı daha fazla hatırlamadığını dile getirdi.

Sanık Mustafa Y'de, Nootieva'nın söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Sanık Mustafa Y, olay günü arabada sadece kendisinin ve Nootieva'nın olduğunu iddia etti.

Nootieva'ya ait olan çantayı gasp etmediğini, olaydan bir saat sonra çöpe attığını iddia eden Mustafa Y, tahliyesini istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Korkuteli ilçesinde 21 Aralık 2016'da, Nootieva'nın darbedilerek yol kenarına atılmasıyla ilgili Mustafa Y, "kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA