AGÜ'de MOBBİG Toplantısı

Mimarlık eğitiminin gelişmesi için ortak akıl üreten Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) toplantılarının 45'inci buluşması, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde başladı.

AGÜ Sümer Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya telekonferans sistemi ile bağlanan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yaptığı konuşmada, AGÜ'nün uluslararası rekabet edebilen evrensel normlarda bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

AGÜ'nün 2013 yılından bugüne kadar Türkiye'de örneğine az rastlanan bir planlama ve tasarım sürecinden geçtiğini belirten Rektör Sabuncuoğlu, "Bu kapsamda üniversitemiz yüzlerce bilim insanı, iş ve sanayi dünyası, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımı ile ortak akıl yürütülerek gerçekleştirilen çok sayıda konferans, atölye çalışmaları ve çalıştaylarıyla yeni bir üniversite modeli gerçekleştirmektedir." dedi.

AGÜ'nün araştırmayı toplum yararına dönüştürmeye odaklanan bir üniversite olduğunu ifade eden Sabuncuoğlu, şunları kaydetti:

"AGÜ'de bilgiyi değere dönüştürme ve topluma fayda sağlama yaklaşımından yola çıkan akademisyenler, disiplinlerarası araştırma projelerinde farklı küresel sorumluluk alanlarında kurumsal ve uygulamalı çalışmalara odaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve en büyük sanayi tesislerinden biri olan, kültürel miras niteliğindeki Sümer Bez Fabrikasının eğitim kampüsüne dönüştürülmesiyle Türkiye'nin en büyük endüstriyel miras dönüşüm projesi gerçekleştirilmiştir. Bu vizyon ve hedefler çerçevesinde AGÜ Mimarlık Fakültesinin düzenlemiş olduğunu 45. Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu 2017 güz buluşmasına katılımınız ve sağlayacağınız katkı için kurumum adına teşekkür ediyorum."

Toplantıya, AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İpek Akpınar Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Mimarlar Odası Genel Merkez Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Eres, MOBBİG Koordinasyon Kurul Başkanı Prof. Dr. Nilay Coşgun ile mimarlar ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA