Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Toplantısı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 3. birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel başkanlığında gerçekleşti.

İL Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan 3. birleşimde, üç gündem maddesinin yanı sıra üç de gündem dışı madde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Sinanpaşa ilçesine bağlı Küçükhüyük kasabasında bulunan İlkokul ve Ortaokul binalarının, eğitim şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için 2018 yılı yatırım programına alınması meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet köyünde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisi yapılaması için imar planı değişikliği istemi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Afyonkarahisar AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cevdet Keçeci, 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası dolayısıyla gündem dışı bir konuşma yaptı.

Organ bağışının yasal desteği olmasına rağmen organ-doku nakli hizmetlerinin gelişmesi noktasındaki en önemli noktanın bağış olduğunu belirten Keçeci, şöyle konuştu:

"Organ bağışının artırılması için kamuoyunda bu konuyla ilgili bilgi eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Yine organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ-doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. Bu konuda bütün eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir."

Keçeci, Diyanet İşleri Başkanlığının organ bağışının caiz olduğu konusunda 1980 yılında açıklaması bulunduğunu da hatırlattı.

Kaynak: AA