6. Uluslararası Aşıkpaşa Şiir Şöleni Düzenlendi

Kırşehir’de 6. Uluslararası AşıkPaşa Şiir Şöleni ulusal ve yerel yazarların katılımları ile yapıldı.

6. Uluslararası Aşıkpaşa Şiir Şöleni Düzenlendi
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen 6. Uluslararası AşıkPaşa Şiir Şöleni’ne Vali Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Orhan Ekemen, daire müdürleri, yurtiçi ve yurt dışından şairler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şiir şöleni Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında terör saldırısı sonucu şehit olan Tayfun Kavun ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırşehir Kent Konseyi Şair ve Yazarlar Çalışma Grup Başkanı Zübeyde Gökbulut, Kırşehir’in Aşık Paşa, Ahi Evran, Yunus Emre, Şeyh Edebali, Cacabey, Ahmed-i Gülşehri, Süleyman Türkmani gibi birçok Anadolu erenini sinesinde barındıran kutlu diyar olduğunu belirtti.

Yerli ve yabancı şair-yazarın katılımı ile başlayan program da Manisa’dan Alim Yavuz, Denizli’den Arzu Subakankabukçu, İstanbul’dan Aynur Saydam Ata Bozkurt, Gaziantep’ten Deniz Garipcan, Artvin’den Gülden Taş, Bandırma’dan Gültekin Özcan, Bingöl’den Hacı Gürhan, Sivas’tan Hasan Akar, İstanbul’dan Kadir Turan, Çanakkale’den Mustafa Berçin, Diyarbakır’dan Şeyhmus Çiçek, Ankara’dan Vedat Fidanboy, Gaziantep’ten Merve Döker, Kırgızistan’dan Dilnaz Saypedinova, Aksaray’dan Mustafa Ünsal katılım sağlayacak aynı zamanda müzik dinletimiz de ise Gürcistan’dan Gara Borçalı, Akasaray’dan Halk Ozanı Ertuğrul Öcal, Kırşehir’den İdris Altuner ve Burhan Ertaş yer aldı.
Kaynak: İHA