400 Kişi İş Sahibi Oldu, Yaklaşık Bin Kişiye De Müjdesi Geldi

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kısa sürede tekstil atölyesi ile 400 kadına iş imkanı sunulduğunu, 19 Mayıs’a kadar kentte bin 362 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi.

400 Kişi İş Sahibi Oldu, Yaklaşık Bin Kişiye De Müjdesi Geldi
Tunceli’de Organize Sanayi Bölgesi’nde Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in girişimleri sonucu 400 kadına iş istihdamı sağlayan tekstil atölyesi çalışmaya başladı.

Fabrikada çalışan kadınların bir yıllık yol ve yemek masraflarının belediye tarafından karşılandığı projenin devamının geleceğini bildiren Vali Sonel, Mayıs ayına kadar kentte bin 362 kişiye istihdam kapısı açmayı planladıklarını aktardı.

Tekstil atölyesini ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, çalışanlarla sohbet ederek bilgi aldı.

"Önemli olan iş, aş vermek"

Bunun henüz başlangıç olduğunu yapılan girişimler sayesinde Mayıs ayına kadar ilde bin 362 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını aktaran Vali Sonel, "Tunceli’de yoğun bir işsizlik söz konusuydu. Bize gelen taleplerin birçoğu bu yöndeydi. Bizler de iş adamlarımızla hemen irtibata geçtik ve kısa sürede 400 kadınımızın çalışabileceği iş imkanı sağlanmış oldu. Bu sayı 400 kişiyle sınırlı kalmayacak. Allah nasip ederse 19 Mayıs’a kadar bir hedefimiz var. İki yatırımcı arkadaşımızla daha görüştük. Mevcut yatırımcı arkadaşlarımızla birlikte açacağımız yeni yerlerle kapasite genişleyecek ve toplamda bin 362 vatandaşımıza iş imkanı sağlamış olacağız" dedi.

Yatırımcılara da çağrıda bulunan Vali Sonel, “Önemli olan iş vermek, aş vermek. Bunların devamı gelecek. Daha birkaç gün oldu buranın açılması. Bu vatandaşlarımızın gözlerindeki o mutluluğu görmek bizlere yetiyor. Buradan işadamlarımıza sesleniyorum. Bizler hem valilik hem belediye olarak Tunceli’ye yatırım yapacak vatandaşlarımızın her daim arkasındayız” ifadelerini kullandı.

“İş başı yapan kadınlar memnun”

Vali Sonel ile iş adamlarına teşekkür eden iki çocuk annesi Dilek Durmaz, şu ana kadar iş fırsatı bulamadıkları için evde oturduklarını ancak, tekstil atölyesinin açılmasıyla iş sahibi olduklarını aktardı.

Tekstil atölyesinin Tunceli’de açılmasının kadınlar için çok iyi olduğunu ifade eden Durmaz, "Hem el becerilerimizi geliştiriyoruz, hem evimize bakabileceğimiz bir maaşımız olacak, istihdama katılmış olduk" diyerek düşüncelerini aktardı.
Kaynak: İHA