Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Sumbas ilçesinde, "Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi" kapsamında Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Proje dahilinde Kaymakam Ömer Coşkun, Kızılömerli köyü ilk ve ortaokulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Coşkun, proje kapsamında Suriyeli ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için gönderiler kırtasiye malzemelerinin öğrencilere dağıtımına başlandığını söyledi.

Türkiye olarak ülkeye gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getiren Coşkun, "Eğitilen çocuğun yaşadığı topluma faydalı birey olacağına inancımız tamdır. Nasıl biz kendi çocuklarımız için bir gelecek arzu ediyorsak, Suriyeli çocukların da iyi bir geleceğe sahip olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda kaymakamlık olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Böyle güzel bir organizasyona destek ve katkı verenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Coşkun ve beraberindekiler, öğrencilere defter, kitap, boyama kalemleri ve okul çantasından oluşan kırtasiye malzemelerini dağıttı.

Kaynak: AA