Söke'de ÇED Toplantısı

Aydın'ın Söke ilçesinde kuvars ve kuvarsit gibi maddelerin çıkartıldığı maden işletme tesisinin yöneticileri, kapasite arttırma hedefi doğrultusunda bölgedeki mahalle halkıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yeşilköy ve Karacahayıt Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan maden işletmesinin büyüme ve kapasite arttırması kapsamında mahalle halkı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda bilgilendirildi.

Şirket çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre Mühendisi Abdurrahim Polat, "Kale madencilik şirketinin kapasite artırımı isteği nedeniyle bu bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Hazırlanan projeye göre şirket burada 50 yıl süreyle yılda 1.5 milyon ton maden çıkartmayı hedefliyor. Şu anda 370 hektar alanda çalışma sürerken, 500 hektarlık ilave alan istiyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü ise çalışmaların doğadaki bitki türlerinin yok olmasına neden olduğunu belirterek madenin işletilmesine karşı olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA