Polis Öğrencilere 'İlk Yardım' Eğitimi

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitim gören polis öğrencilere "i̇lk yardım" eğitimi verildi.

POMEM Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Abdurrahman Karaman, öğrencilere kalp masajı ve suni teneffüs konularında maket üzerinde uygulamalı olarak bilgi verdi.

POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, 20. dönem polis öğrencilerin, eğitimlerinin sürdüğünü ve 7 Aralık'ta mezun olacaklarını anımsattı.

Kütükoğlu, eğitimler kapsamında öğrencilere sağlık görevlileri tarafından temel yaşam desteği eğitimi de verildiğini ifade ederek, "Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra meslek hayatlarında birçok olayla karşılaşacakları gibi ilk yardım gerektiren olaylarla da karşı karşıya kalacaklardır. Burada öğrendikleriyle belki de yardım yaptıkları kişinin hayatını kurtaracaktır. Bu sebeple bu tür eğitimlere de önem veriyoruz. Bu konuda bize destek veren sağlık müdürümüz ve görevlilere teşekkür ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin de temel yaşam desteği eğitimini her insan alması gereken önemli bir eğitim olduğunu belirtti.

Şahin, "Temel yaşam desteği eğitimi konusunda, il genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Sokakta kalbi duran bir insanı hayata döndürebilme bilgi ve becerisine sahip olmak ve birini hayata döndürebilmek en büyük mutluluktur. Bu konuda polis öğrencilerimize de eğitim verdik. Bu eğitimin meslek hayatlarında faydalı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA