Öğrencilerden 'Yardım Et, İzi Kalsın' Kampanyası

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi 75. Yıl Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, "Yardım Et, İzi Kalsın" kampanyası kapsamında Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler, el emekleri ile elde ettikleri gelirin bir kısmı ile hayvanlara mama aldı.

Konuyla ilgili konuşan okul müdürü Alkan Çelik, derslerinde yardımseverlik konusunu işleyen öğrencilerin, bireyin sahip olduğu güç ve olanakları baskı hissetmeksizin içtenlikle paylaşma duygusunu yaşadıklarını ifade etti.

Toplumda yardımlaşma ve sağduyunun sağlanabilmesi için önlemlerin alınması, bu konuyla ilgili etkinliklerin yapılması gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bu da çocuklarımızla başlar. Yarınlarımız olan çocuklarımız küçük yardımlarla teşvik edilmeli, yardıma ihtiyaç duyduğunda gerekli yardım sağlanmalı, beklenen davranışları sergilediğinde onu motive ederek davranışlarına süreklilik kazandırmalıyız. Çocuklarımıza empati kurma becerisi kazandırmaya çalışıp, yardımseverliğin karşılıklı bir etkileşim olduğunu ifade ettik. Bu bağlamda okulumuz öğretmenler ve öğrencilerinin katılımıyla uygulamaya konulan 'Yardım Et, İzi Kalsın' sosyal sorumluluk projesi ile öğrenciler arasındaki yardımlaşmayı dayanışmayı birlik ve beraberliği güçlendiren birçok etkinlik gerçekleştirdik."

Ziyaretin ardından öğrencilere, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Turgut İşteben tarafından çikolata ve meyve suyu ikramı yapıldı.

Kaynak: AA