Kırşehir'de Yeni Yurt Binaları Hizmete Girdi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin, Çiçekdağı ve Mucur'da yapılan yurtların hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, iki ilçede 2013 yılı içinde inşaatları başlanan yurtların üstlenici müteahhitlerden kaynaklanan problemlerden dolayı geç tamamlanabildiğini ifade etti.

Tamamlanan yurtların öğrencilerin kullanımına açıldığını ve konaklamaya başladıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Kırşehir'in Mucur ve Çiçekdağı ilçelerinde okuyan üniversite öğrencileri için yurtların hizmete girmesi ile konaklamadaki önemli bir ihtiyaç giderilmiştir. 2013 yılında başlanan yurt binaları üstlenici müteahhitlerden kaynaklanan problemlerden dolayı bir türlü tamamlanamamıştı. Milletvekillerimizin de desteği ile Mucur ilçemize beş yıldızlı modern otel konforunda ki yurdumuz tamamlanmış, başvuruda bulunan tüm öğrencilerimiz yurdumuzda konaklamaya başladılar. Çiçekdağı ilçemizde ise yapımına başlanan ve büyük sıkıntılar ile karşılaşılan yurt binası inşaatımız Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün de destekleri ile tamamlanarak öğrenci kabul etmeye başladı. Her iki ilçemizdeki yurt sorunu ortadan kaldırılarak, en prestijli binalarımız ilçelerimize kazandırılmıştır."

Kaynak: AA