Kilis'te Down Sendromlu Çocuklar İçin Yüzme Kursu

Kilis’te, down sendromlu çocuklara açılan yüzme kursu ile hem rehabilite ediliyor, hem de eğleniyor.

Kilis'te Down Sendromlu Çocuklar İçin Yüzme Kursu
Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören down sendromlu çocuklar için yüzme kursu açıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kapalı yüzme havuzunda başlatılan kursta down sendromlu çocuklar, hem yüzerek rehabilite ediliyor, hem de eğleniyor. Kilis Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Salcan, kursun down sendromlu çocuklara havuz terapisi imkanı sunduğunu vurgulayarak, "Down sendromlu çocukların diğer engelli gruplarına göre daha farklı bireylerdir. Spor yapan çocukların hayata daha bağlı olduğunu, özellikle konuşma ve psikomotor davranışlarını geliştirmektedir” dedi.

Kurs hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, ilk planda down sendromlu 4 çocuğa eğitim verilmeye başlandığını ifade ederek, "Bu sayının ilerleyen günlerde artmasını bekliyoruz. Sporun çocukların ruhsal ve fiziki gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Hocalarımızdan böyle bir teklif gelmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Toplumumuzun bir gerçeği ve parçası olan özel sporcularımız yaşamda artık engel tanımıyor. Bunu engelleri sporla aşmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız fiziksel aktivitelere ihtiyacı olan bir kesim.Çünkü yeme ve doymayı bilmeyen bir yapı içerisindeler bu nedenle olmazsa olmazlardan birisi egzersiz bununda en güzel boyutu yüzmedir. Şimdilik yüzmeyle başladık inşallah diğer spor dallarında da gerek lisansiyer boyutta gerekse aktivite boyutunda çeşitliliği artırarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Arkaltı, Down sendromlu çocuklarla özel olarak ilgilenildiğini bu kapsamda her öğrenci için ayrı eğitmen görevlendirildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA