Hindistan'da Müslüman Çiftin Evlilik Mücadelesi

Hindistan Anayasa Mahkemesi, mayıs ayında eyalet mahkemesi tarafından iptal edilen Müslüman çiftin evliliklerine ilişkin kararını erteledi Anayasa Mahkemesi, ailesi tarafından eve kapatıldığı için eğitimine devam edemeyen 25 yaşındaki tıp öğrencisi kızın, ailesinden alınıp eğitimine devam etmesine karar verdi.

Hindistan'da İslam'ı seçen Hindu asıllı 25 yaşındaki Hediye Cihan ve 26 yaşındaki eşi Hintli Müslüman Şefin Cihan, mahkemece evliliklerinin iptal edilmesi sonrası hukuki mücadelelerine devam ediyor

New Delhi TV'nin haberine göre, Hindistan Anayasa Mahkemesi, Kerala Eyalet Yüksek Mahkemesinin Müslüman çiftin evliliğini iptal eden kararını bu hafta başında görüştü.

Başkent Yeni Delhi'deki mahkemede ifade veren Hediye, "Özgürlüğüme kavuşmak ve eşimle yaşamak istiyorum. Müslüman olmayı kendi irademle seçtim ve ne yaptığımın farkındayım." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi, Kerala Eyalet Yüksek Mahkemesinin çiftin evliliğini iptal eden kararıyla ilgili hükmünü erteledi.

Mahkeme, 4 aydır ailesi tarafından eve kapatılan ve kimseyle görüşmesine izin verilmeyen Hediye'nin, ailesinden alınarak yarıda bırakmak zorunda kaldığı eğitimini sürdürmesine karar verdi.

Kararın ardından Hediye, Salem ilindeki Sivaraj Tıp Fakültesindeki eğitimine bugün yeniden başladı.

Aylar sonra eğitim hayatına yeniden kavuşan Hediye, eşi Şefin ile sadece kaldığı yurtta görüşebilecek.

Eşi ile okulda görüşmesine izin verilmeyen Hediye, "Sevdiğim adamla görüşemediğim okul, bana zindandan farksız." şeklinde konuştu.

Hediye'nin eşi de dahil herkesle görüşebileceğini dile getiren yurt yetkilisi G Kannan, "Ancak her seferinde benden izin alması gerekiyor." dedi.

İnternette Hediye ve Şefin çifti bir yıl önce evlenmişti.

Hediye'nin ailesi, kızlarının "kandırıldığı" ve "beyninin yıkandığı" gerekçesiyle Kerala Eyalet Yüksek Mahkemesine başvurmuş, mahkeme mayıs ayında çiftin evliliğinin iptaline karar vermişti.

Bunun üzerine çift, Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Kaynak: AA