Gümüşhane Valisi Memiş Kürtün'de

Vali Memiş: 'Yaylalarda yeni yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Yıkım kararları için de Ankara'dan gelecek kararları bekliyoruz'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kürtün ilçesini ziyaret etti.

Kürtün Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Memiş, ilçede yürütülen çalışmalar ile ilgili Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen'den bilgi aldı.

Kaymakamlığın ardından ilçedeki spor tesislerinde incelemelerde bulunan Memiş, Kürtün Belediyesi'ni ziyaret ederek burada düzenlenen programda ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi.

Programda muhtarların sorunlarını dinleyen Memiş, burada yaptığı konuşmada, Kürtün halkını kamu hizmetlerinden en iyi şekilde faydalandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

- "Yaylalarda yeni yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz"

Vali Memiş, Kürtün ilçesinin kentin denize açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, ilçenin yayla turizmi açısından keşfedilmemiş bir cennet olduğuna işaret etti.

Yaylalardaki düzensiz ve çarpık yapılaşmanın önüne geçmek gerektiğine dikkat çeken Memiş, "Yaylalarda yeni yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Yıkım kararları için de Ankara'dan gelecek kararları bekliyoruz. Ama yeni yapılaşmaya, temel açmaya müsaade edilmeyecek. Kürtün ve Özkürtün bizim sahile açılış kapımız, adeta vitrinimizdir." diye konuştu.

Memiş, Torul-Tirebolu karayolunun bu yıl proje çalışmalarına başlandığını ve konunun takipçisi olacaklarını belirterek, yolun standardının yükseltilmesi, virajların azaltılması gerektiğini ifade etti.

Torul-Tirebolu yolunun kentin turizminin gelişmesi açısından önemine dikkat çeken Memiş, şunları kaydetti:

"Torul-Tirebolu yolu bizim için çok önemli. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan güzergah içerisinde zirve geçmeden gidilen tek yol burası. Kürtün'den hep 500-600 rakımla Torul'a iniyorsunuz. Bunu da başardığımız takdirde hakikaten alternatif ulaşımlarla Gümüşhane, bütün ilçelerle çok daha ulaşılabilir, Türkiye ve Dünya’ya daha entegre bir yer olacak ve keşfedilmemiş güzelliklerimiz keşfedilecek. Turistik destinasyonlarımız 80 milyonun hizmetine açılacak."

Ziyaretlerinde Memiş'e, Kürtün Kaymakamı Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve ilgililer eşlik etti.
Kaynak: AA