FETÖ Sanığından Örgütte Bulunduklarını İnkar Eden Sanıklara Eleştiri

FETÖ/PDY'nin Söke'deki esnaf yapılanmasına ilişkin davada tutuklu bir sanık, örgüt içerisinde bulunduklarını inkar eden diğer sanıkları eleştirdi Tutuklu sanık Burhan Maskan: 'Zamanında Allah rızası için çok önemli hususları yerine getirdiğine inananlar, şimdi her şeyi inkar ediyor. Sadakalar, himmetler verilmiş ki bu kurumlar, binalar yapılmış, niye kimse verdim demiyor?'

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Söke ilçesindeki esnaf yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 22'si tutuklu 62 sanığın yargılandığı dava görülmeye devam edildi.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen duruşma öncesinde salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, sanıkların yakınlarının, polis kontrolü ve üst aramasının ardından salona girmesine izin verildi.

Davaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları katıldı.

Etkin pişmanlıktan faydalanan tutuklu sanık Halit Memiş, Akdeniz Üniversitesinde okuduğu yıllarda örgütle tanıştığını ifade etti.

Örgütün kapatılan kurumlarından birinde muhasebecilik yaptığını aktaran Memiş, Denizli ve Muğla'da çalıştıktan sonra son olarak Söke'ye atandığını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Ümit'in "Örgüt içinde tayinler nasıl gerçekleştiriliyor" sorusuna Memiş, "Cemaatin özel istihdam büroları var. Oralardan yönlendirme yapılıyor. Biz tayin isteklerimizi il abisine iletiyorduk. O da gerekli yönlendirmeleri yapıyordu." yanıtını verdi.

- "Maaşlarımızdan düzenli olarak kesintiler yapılıyordu"

Muhasebecilik yaptığı süreçte resmi işleri kendisinin yürüttüğüne dikkati çeken Memiş, "Cemaatin resmi olmayan parasal işlerine Sadi Beyazıt bakıyordu. Resmi kayıtlara girmeyen tüm paralar bu kişide toplanırdı. Aydın genelinde resmi olmayan para işlerine ise Sami isminde birinin baktığını biliyorum. Fakat soyadını hatırlamıyorum" dedi.

- "Önceki beyanlarım yanlış, pişmanım"

Tutuklu sanık Burhan Maskan ise önceki ifadelerinin yanlış olduğunu belirterek, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u indirdiğini itiraf etti.

ByLock'u Google Play'dan kendisinin indirdiğini ileri süren Maskan, bu program üzerinden dernek ve yurt inşaatının ihtiyaçlarıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını ileri sürdü.

Örgütün kapatılan yurtlarında çalıştığını anlatan Maskan, sanıklardan bazılarının örgüte maddi yardımda bulunmadıkları yönündeki savunmalarını eleştirerek, şöyle konuştu:

"Ben yaklaşık 2 yıl cemaatin kurumlarında çalıştım. Çalıştığıma çok pişmanım. Zamanında Allah rızası için çok önemli hususları yerine getirdiğine inananlar şimdi her şeyi inkar ediyor. Sadakalar, himmetler verilmiş ki bu kurumlar, binalar yapılmış, niye kimse verdim demiyor? Verirken Allah rızası için vermiş de şimdi ceza almamak için Allah'ın rızasından mı vazgeçiyorlar. Bu şekilde inkar eden insan gruplarıyla aynı çatı altında çalıştığım için çok pişmanım."

Duruşma yarın devam edecek.

Kaynak: AA