Edirne'deki FETÖ/PDY Davası

Edirne'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 2014 yılında 'Zaman'a sahip çık' eyleminde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık, Ersin Bulut ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Diğer tutuklu sanıklar Serkan Uslu, Yavuz Yakut, Yusuf Özalp, Hakkı Yurttaş ve Abdulkadir Akyel Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Akyel, bir yıla yakındır haksız ve hukuksuz bir şekilde özgürlüğünün elinden alındığını ileri sürdü.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) zaman zaman sıkıntılar yaşandığını belirten Akyel, "SEGBİS ile savunma yapmak zorunda bırakılmayı kabul etmiyorum. Mahkeme huzuruna çıkmak istiyorum. Savunma hakkımın kısıtlanmasını kabul etmiyorum. SEGBİS’ten herhangi bir şekilde savunma yapmayacağım.” dedi.

Tutuklu sanık Yurttaş ise 13 aydır tutuklu olduğunu belirterek, sağlık durumunun göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, mütalaanın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, adli kontrol şartlarının kaldırılmasına ilişkin taleplerin reddine ve dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcılığa tebliğine karar vererek, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: AA