Diyarbakır Valisi Güzeloğlu Açıklaması

'Sur'un sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir çekim merkezi olmasına dönük projemiz var'.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Sur'un sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir çekim merkezi olmasına dönük projemiz var." dedi.

Güzeloğlu, bir otelde GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamında düzenlenen "Mezopotamya Destansı Topraklara Yolculuk" konferansında yaptığı konuşmada, bu çalışmanın bir bütün olarak bölgede, özel olarak da Diyarbakır'da kalıcı ve sürdürebilir başlangıç olmasını istedi.

Kentin sahip olduğu kadim geçmişi ve zenginliğinin hem korunması hem de geleceğe taşınması gerektiğine işaret eden Güzeloğlu, bu konuda hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük destek verdiğini söyledi.

PKK'lı teröristlerin tarihi Sur ilçesine verdiği büyük zararı anımsatan Güzeloğlu, "Sur bölgesinde terör örgütü PKK'nın ihanetiyle ortaya çıkan yıkımın sonrasında 3 milyar liralık bütçeyle eski ihtişamının daha güzel bir şekilde geleceğe taşınması noktasında devam eden çalışmalarımız var. Sur'un sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir çekim merkezi olmasına dönük projemiz var." diye konuştu.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise turizmin ekonomiye ve istihdama büyük katkı sunduğunu vurgulayarak, "Turizm birçok sektörü geride bırakarak toplam gelirin yüzde 10'unu ve üretilen hizmetlerin de üçte birini oluşturuyor. Biz de bölgeyi baştan başa Mezopotamya markası altında iyi bir yerlere getirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA