Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Açar Açıklaması

'Kaçak elektrikle mücadele etmemek toplumun her kesimine haksızlık olur'.

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, "Kaçak elektrikle mücadele etmemek toplumun her kesimine haksızlık olur." dedi.

Açar, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında elektrikte kaçak kullanım oranlarının arttığını belirtti.

Vatandaşların mağdur edilmeden denetimlerin sıklaştırılacağını, kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen sayaçların söküldüğünü ifade eden Açar, şunları kaydetti:

"Kaçakla mücadele etmek değil, etmemek haksızlıktır. Bu mücadelede haksızlık ve mağduriyet olmaması için hem iç denetimler yapıyoruz hem de kaçak elektrik kullanımı nedeniyle söktüğümüz her sayaç Sanayi Bakanlığı tarafından inceleniyor. Yapılan her işlem şüpheye yer bırakmayacak biçimde belgelenip kayıt altına alınıyor."

Denetim ekipleri tarafından saptanan harici hat ve benzeri fiziki müdahalelerin ise görüntülenerek kayıt altına alındığını aktaran Açar, kayıp-kaçak kullanımının sadece denetimlerle önlenemeyeceğini, bu konuda vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
Kaynak: AA