'Bölgeye 20 Milyon Lira Ödeme Yapılmış Olacak'

Antalya Valisi Karaloğlu: '(Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtına) 10 milyon hükümetimizden, 10 milyon da TARSİM'den olmak üzere bölgeye 20 milyon lira ödeme yapılmış olacak'.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bölgeye 20 milyon lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Karaloğlu başkanlığında, şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu Kumluca, Finike ve Kaş'taki zararın karşılanmasına ilişkin, Valilik Konutu'nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, kaymakamlar ve çok sayıda kurum müdürüyle toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, hortum ve fırtına dolayısıyla tarım alanları, seralar ve konutların zarar gördüğünü belirterek, yaralanan 29 kişinin tedavilerinin tamamlandığını kaydetti.

Devletin bütün imkanlarıyla bölgeye müdahale ettiğini vurgulayan Karaloğlu, sabah erken saatlerde bütün kurum temsilcileriyle olay yerinde hazır bulunduklarını dile getirdi.

Hasar Tespit Komisyonu kurulan bölgede hemen çalışmalara başlanıldığını aktaran Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Afetin ikinci günü Gümrük ve Ticaret Bakanımız, daha sonraki gün de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızla bölgeyi gezdik. Onlar buradaki izlenimlerini hükümetimize, Bakanlar Kurulumuza aktardı. Bu kapsamda Başbakanlığımız 10 milyon lirayı zararların giderilmesi için valiliğimize aktardı. Bu sabah gönderilen parayı hangi koşullarda ilçelerimize ve zarar gören vatandaşlarımıza yardım olarak dağıtacağımızla ilgili prensipleri tartıştık. Hasar Tespit Komisyonları yaptıkları tespitleri ilçelerde ilan ediyorlar. Vatandaşlar ilan edilen listelere itiraz edebiliyorlar, onların bir süresi var. Bu itiraz süresi önümüzdeki salı dolacak. Çarşambadan itibaren ödemeleri vatandaşımızın hesabına aktarmaya devam edeceğiz."

Bölgede, 36 konutta ağır, 391 konutta hafif hasar olduğunu belirten Karaloğlu, ağır hasarlı konutlara 7 bin lira, hafif olanların durumuna göre ise 500, bin veya 2 bin lira olmak üzere ödemelerin vatandaşların hesaplarına geçtiğini, geçmeye devam ettiğini söyledi.

- "TARSİM'de 10 milyon lira zarar ödemiş oldu"

Hasar gören bin dönümlük sera içerisinde 140 dönümlük arazinin Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) olduğunu, bunların ödemelerinin yapıldığını vurgulayan Karaloğlu, "Vatandaşlarımızın TARSİM'li olmasını arzu ediyoruz. Bunların ödemeleri dün yapıldı. 10 milyon hükümetimizden, 10 milyon da TARSİM'den olmak üzere bölgeye 20 milyon lira ödeme yapılmış olacak." dedi.

Karaloğlu, devletin bölgeye hızlı bir müdahalede bulunduğunu, vatandaşların yaralarını sararak çiftçinin üretimine devam etmesi için çalıştığını vurguladı.
Kaynak: AA