Bayburt Üniversitesi'nden arıcılara destek

Bayburt Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi, arıcılara destek vermek, bilgilendirmek ve sorunlarını gidermek için konferans düzenledi.

Bayburt Üniversitesi'nden arıcılara destek
Bayburt Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 'Arı Ürünlerinde Kalite ve Hijyen' Konferansı ile Bayburtlu arıcıların sorunlarına yönelik bilgiler verildi.

Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kadriye Sorkun ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırım konuşmacı olarak katıldı.

Bayburt Üniversitesi'nden arıcılara destek

Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Ecem Bayram'ın moderatörlüğündeki Konferans kapsamında bölgenin
ekosisteminde yer alan, bal veren nektar açısından verimli bitkiler hakkında kısa bir sunum yapılarak, kaliteli üretim için bu bitkilere yönelme tavsiyesi verildi. Ayrıca arıcılardan sigara içmemeleri, hijyen kurallarına uymaları, periyodik kontrolleri yapmaları konularında isteklerde bulunuldu.

Bayburt Üniversitesi'nden arıcılara destek

Arıcıların merak ettiği durumların soru-cevapla aydınlatıldığı konferansa, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Ümit Girgel, Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Nesrin Ecem Bayram, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Metin Bilgin ile birlikte Arıcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bayburt Üniversitesi'nden arıcılara destek