AKFED'den Üyelerine Kasko Kolaylığı

Araç Kiralamacılar Federasyonu ile Anadolu Sigorta arasında yapılan anlaşma doğrultusunda, üye firmalar indirimli kasko imkanından yararlanabilecek.

Merkezi Kastamonu'da bulunan ve Türkiye'deki araç kiralama firmalarını bir çatı altında toplamayı amaçlayan Araç Kiralamacılar Federasyonu (AKFED), Anadolu Sigorta ile yaptığı anlaşmayla üyelerine indirimli kasko imkanı sundu.

AKFED Başkanı Hamdi Dabanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları anlaşma doğrultusunda Türkiye'nin her yerindeki üyelerine aynı oranla kasko imkanı sağladıklarını söyledi.

Araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren firmaların araçlarını kasko yaptırmada önemli sorunlar yaşadığını vurgulayan Dabanoğlu, "Firmalarımız araçlarını kasko yaptırmak istediklerinde ya çok sayıda zorlukla ya da çok büyük meblağlarla karşılaşıyor." dedi.

Bu sorunu çözmek için çalışma yapmaya başladıklarını anlatan Dabanoğlu, şunları kaydetti:

"Araç kiralama işinde faaliyet gösterenler bilir.Aracın yaşına, kaza yapıp yapmadığına ve hangi ilde olduğuna göre fiyat değişir. Bir araç batı illerinde 2 bin liraya kasko yaptırılırken doğu illerinde üç dört katına çıkıyor. Bazı sigorta şirketleri batı illerinde büyük firmalara yüzde 2,5'tan kasko yaparken doğu illerinde bu rakam yüzde 7'lere kadar çıkıyor. Çoğu sigorta şirketi de araç kiralama firmalarına kasko yapmıyor. Federasyon olarak Anadolu Sigorta ile bir anlaşmaya vardık. Aracın kazalı olup olmadığına, hangi ilde çalışacağına ya da aynı anda kaç aracı kasko yaptıracağınız önemli değil. Bir araç da olsa, Hakkari'de de çalışacak olsa ve defalarca kaza yapmış da olsa yüzde 3,5'ten kasko yapılıyor.Devlet bir otomobile kaç lira bedel belirlediyse bu bedelin yüzde 3,5 ile kasko yapılıyor."

Sigorta şirketi ile yaptıkları anlaşma kapsamında kaskoda yüzde 2'lik bir muafiyet olduğunu belirten Dabanoğlu, "Mesela biz 50 bin liralık bir aracı bin 750 liraya kasko yaptırdık. Aracımız kaza yaptı. 20 bin lira masraf çıktı. Yüzde 2'lik muafiyet bin lira yapıyor. Biz 20 bin liralık masrafın 19 bin lirasını alacağız. Kaskoyu hem uygun fiyata yapıyoruz hem de daha iyi olanaklarla. Mesela batı illerine yüzde 2,5 ile kasko yapan firmalar hem muafiyeti daha fazla tutuyor hem de kaskonun kapsamı çok daha sınırlı oluyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Sigorta Karadeniz Ereğli Acentesi sahibi Ender Öcal da yapılan anlaşmanın kasko firmaları için oldukça kolaylıklar içerdiğini söyledi.

Federasyon aracılığıyla kendilerine başvuran firmalara kolaylıklar sağlandığını belirten Öcal, "Federasyon aracılığıyla bize başvuran bir firma 50 bin liralık aracını bin 750 liraya kasko yaptırırken aynı araç bağımsız gelirse 5-6 bin liraya kasko yaptırılıyor. Federasyonun bu anlamda önemli artıları var." diye konuştu.

Kaynak: AA