Afyonkarahisar'daki FETÖ Davaları

Soruşturmalar kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında haklarında dava açılan 6 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalara tutuklu sanıklardan H.Ö, Bahri Köstekli, Ümit Yusuf Aydın, Gülay Elmas, İsmail Memiş ve Mevlüt Türk ile avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan H.Ö, örgüt ile tanıştığında bilgi işlem astsubayı olarak İl Jandarma Komutanlığında görev yaptığını söyledi.

Afyonkarahisar'da örgütteki kod adı "Hikmet" olan A.A. ile tanıştırıldığını anlatan H.Ö, şunları kaydetti:

"Bu kişi bir araya geldiğimizde dönemin İl Jandarma Komutanı hakkında kötü ifadelerde bulunuyordu. Ben buna karşı çıktığımda ise geçmişte hatalar yaptığımı söyleyerek tehdit ettiler. Bir süre sonra bana flash bellek verdiler. Benden dönemin İl Jandarma Komutanının bilgisayarını ve yine o dönemki İl Jandarma Komutan yardımcısının bilgisayarlarındakileri kopyalamamı istediler. Ben de bu bilgisayarlara bana verdikleri flash belleği takarak, kopyalama işlemini gerçekleştirdim. Bilgisayara flash belleği taktığımda otomatik olarak tüm belgeler kopyalanıyordu. Kopyalama işleminden sonra flash belleği A.A'ya verdim."

- "Önemli isimlerin bilgilerini kopyalayıp alıyorlar, sonra tehdit ediyorlardı"

Bu kişinin istekleri doğrultusunda başka kişilerin bilgisayarlarındaki belgeleri de kopyaladığını dile getiren H.Ö, "Sadece jandarmada değil diğer kurumlarda da böyle yaptıklarını biliyorum. Önemli isimlerin bilgilerini kopyalayıp alıyorlar, sonra tehdit ediyorlardı." diye konuştu.

Sanıklardan emekli polis memuru Bahri Köstekli ve H.Ö. tahliye edildi. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA