TÜKDES Genel Başkanı Bakal Açıklaması

'Tüketiciler içme ve kullanma suyuna zam değil indirim bekliyor'.

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (ESKİ) içme ve kullanma suyuna zam istediğini savunarak, tüketicilerin zam değil indirim beklediğini bildirdi.

Bakal, yazılı açıklamasında, ESKİ'nin içme ve kullanma suyuna 2018 yılı için yüzde 13 zam talebinde bulunduğunu anımsatarak, bu talebi hayretle karşıladıklarını kaydetti.

Önceki yıl içme ve kullanma suyuna yapılan zam için ilçelerin altyapı yatırımlarının finansmanının gerekçe gösterildiğini anımsatan Bakal, şunları ifade etti:

"Şimdi, 2017 yılında içme ve kullanma suyuna tekrar zam talep edilerek su zammı katmerli hale getirilmek istenmektedir. Büyükşehir Belediyesi altyapı yatırımlarının kaynağı tüketicilerin cebi değil, hükümet tarafından belediyelere aktarılan kaynaklardır.Haksız ve hukuksuz bir şekilde 2017 yılı için yapılan yüzde 5 zam geri alınmalıdır.

ESKİ Genel Kurulunun doğrudan seçilmiş üyeleri 2018 yılı için içme ve kullanma suyuna istenen yüzde 13 zammı reddetmelidir.Zammın nasıl geri alınabileceği konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüş alışverişi yapılabilir. Tüketiciler içme ve kullanma suyuna zam değil indirim beklemektedir."

Kaynak: AA