TÜGVA'nın Medeniyet Ve Değerler Kulübü Çalışmaları

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ortaokul Koordinatörlüğü Medeniyet ve Değerler Kulübü, Antalya’da yeni eğitim-öğretim dönemi çalışmalarına başladı.

TÜGVA Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı işbirliğiyle ortaokullarda oluşturulacak olan kulübün, kitap tahlillerinden kaligrafiye, etkili iletişim tekniklerinden sportif aktivitelere, akıl oyunları ile hafıza tekniklerinden, medeniyet tarihi ve önemli şahsiyetleri tanımaya yönelik pek çok alanda gençlerin gelişimine destek olmaya yönelik etkinlikleri kapsadığı belirtildi.

Kulüp çalışmalarında, okul temsilcisi öğrencilerin belirlenen projelerde aktif görev almalarının hedeflendiği aktarılan açıklamada, öğrencilerin ders stresinden uzaklaşarak ekip çalışmalarına katılmaları ve kendilerini rahatça ifade etmeleri için projeler geliştirildiği kaydedildi.

Çalışmalar kapsamında "Besmele" ile başlamanın öneminin aktarılması amacıyla öğrencilerin, "Bismillah" temalı sınıf kapı süsleri yaparak sınıflarının kapılarına asmasının sağlandığı belirtilen açıklamada, "Pilot olarak belirlenen okullarda gönüllü öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla her sınıf kendi birincisini seçecek ve birinci seçilen çalışma ödül olarak hem sınıf kapısına asılacak hem de TÜGVA tarafından ödüllendirilecek." ifadesi kullanıldı.

Kültürel çalışmaların yanında sportik etkinliklere de önem verildiğine işaret edilen açıklamada, bir yılda 500'den fazla öğrencinin Antalyaspor ile tanıştığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TÜGVA, Antalya ve ilçelerinde ortaokul, lise, üniversite ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin şehrinin takımı olan Antalyaspor’un müsabaka, antrenman ve yapılacak özel faaliyetlerle katılımlarını sağlayarak, bu sayede öğrencilerin spor sevgisini, sosyal ve kültürel gelişimlerini, Antalyaspor’a sevgi ve sahiplenme duygularını artırmak amaçladığı faaliyetlerinde 500’den fazla öğrenci Antalyasporla buluşturuldu. 2017-2018 sezonunda da öğrencileri şehrinin takımını ile buluşturmaya devam edilecektir."

Kaynak: AA