Tek İsteği Oğlu Ali'nin Yüzünü Görebilmek

Sivas'ın Gemerek ilçesinde 10 yıl önce yakalandığı rahatsızlık sonucu sağ gözünü tamamen kaybeden ve sol gözünde de yüzde 84 görme kaybı oluşan Nurettin Öztürk, eşinin gözleriyle yaşama tutunuyor Daha önce iki kez ameliyat olmasına rağmen ışığa kavuşamayan ve nesneleri gölgeler şeklinde görebilen Öztürk'ün tek isteği, yeniden ameliyat olarak 15 Temmuz 2016'da dünyaya gelen oğlu Mehmet Ali'nin yüzünü tam olarak görebilmek Öztürk: 'Gözlerim kötüye gidiyor. Çocuğumun yüzünü seçemez hale geldim. Gözlerimin açılmasını istiyorum. Çocuğumun yüzünü görebilmek ve daha iyi işlerde çalışmak istiyorum'

NUSRET SARIBEK - Sivas'ın Gemerek ilçesinde, yakalandığı rahatsızlık sonucu görme yetisini büyük oranda yitiren ve eşinin gözleriyle yaşama tutunan 35 yaşındaki Nurettin Öztürk'ün tek isteği, yeniden ameliyat olup yaklaşık 1,5 yıl önce dünyaya gelen oğlunun yüzünü tam olarak görebilmek.

Yenihayat Mahallesi'nde eşi Fatma ve oğlu Mehmet Ali ile yaşayan Nurettin Öztürk, yaklaşık 10 yıl önce teşhis edilemeyen bir rahatsızlığa yakalandı.

Rahatsızlık nedeniyle zamanla sağ gözünü tamamen kaybeden Öztürk'ün sol gözünde de yüzde 84 görme kaybı oluştu. Nesneleri gölge şeklinde belli belirsiz gördüğünü belirten Öztürk'ün en büyük yardımcısı ise 2 yıl önce evlendiği eşi oldu.

Günlük yaşamında en büyük yardımcısı olan eşi sayesinde yaşama tutunan Öztürk'ün tek hayali ise yeniden ameliyat olarak 15 Temmuz 2016'da dünyaya gelen oğlu Ali'nin yüzünü tam olarak görebilmek.

Gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle çalışamayan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıl önce sağ gözünde görmek kaybı meydana geldiğini söyledi.

Daha önce bir rahatsızlığının bulunmadığını anlatan Öztürk, "Görme kaybından sonra Erciyes Üniversitesinde ameliyat oldum. Sonra biraz daha iyi gördüm. Ardından Cumhuriyet Üniversitesinde katarakt ameliyatı oldum. Doktorum 'Gözlerin iyi görebilir.' dedi ama 6 ay sonra yeniden görme bozukluğu yaşadım. İlerleyen zamanlarda da sağ gözümü tamamen kaybettim." diye konuştu.

Öztürk, sol gözünde de görme kaybı başladığını ve tekrar hastaneye başvurduğunu belirterek, "Doktorlar gözlerimdeki rahatsızlığa, 'Behçet veya tavuk karası olabilir' dediler ancak kesin teşhis koyamadılar." dedi.

Doktorların tedavi için gereken ameliyatın İstanbul'daki özel hastanelerde olabileceğini ve bunun yüksek meblağlarda bir para tuttuğunu söylediğini aktaran Öztürk, ameliyat masrafı için hayırsever vatandaşlardan destek istedi.

- "Gözlerimin açılmasını çocuğumun yüzünü görmeyi istiyorum"

Öztürk, tek isteğinin oğlu Ali'nin yüzünü tam olarak görebilmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gözlerimin açılmasını, çocuğumun yüzünü görmeyi çok istiyorum. Gözlerimi kaybetmeden önce inşaatta çalışıyordum, çimento çekiyordum. İyi kötü çalışıyordum, evimin ihtiyaçlarını karşılıyordum ama gözlerimi kaybettikten sonra bana kimse iş vermez oldu. Tuvalete bile beni eşim götürüyor. Çocuğumu kucağıma alıp zor seviyorum. Çayımın şekerini bile eşim atıyor, karıştırıyor. Hiçbir şekilde işlerimi yapamıyorum. Devletimden ve Türk milletinden ameliyat için yardım istiyorum."

Nurettin Öztürk'ün eşi Fatma Öztürk de "Eşimin çayını karıştırıp veriyorum, tuvalete ben götürüyorum, giyinmesine yardım ediyorum hiçbir şey yapamıyor. İhtiyaçlarını hep ben karşılıyorum." dedi.
Kaynak: AA