Siverek'te 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Semineri Düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ semineri düzenlendi.

Siverek'te 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Semineri Düzenlendi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan eylem planı çerçevesinde yapılan ve Siverek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçedeki vatandaşlara yönelik ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ seminerine yoğun ilgi gösterildi. Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen seminerde konuşan sosyolog Bayram Keskiner, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, şiddet türleri, şiddette maruz kaldıktan sonra yapılaması gerekenler ve şiddetin önlenmesi konusunda bilgiler verdi.

Keskiner, katılımcıların kadınların hakları konusundaki sorularını da cevapladı.

Seminerle ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Köksal, kadına şiddetine toplumda kanayan bir yara olduğunu söyledi.

Şiddetine hayatın her alanında görüldüğünü dile getiren Köksal, "İnsan yaşamının her alanında görülebilen ve dünyada giderek artan kadına yönelik şiddet unsuru, önemli bir toplum sorunudur. Tüm toplumlarda olduğu gibi ülkemizde de en çok kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet, bir cinsin yaşam hakkının güvenlik, özgürlük, onur ve bedensel bütünlük hakkının ihlalidir" dedi.

Şiddete maruz kalan kadının ruhsal bozukluk yaşamaya başladığına dikkat çeken Köksal, şunları söyledi:

"Şiddete maruz kalan kadın yalnızlık, utanma, başarısızlık hissi, suçluluk, düşük benlik algısı, düşük özgüven gibi insanı bütünüyle var eden psikolojik ve ruhsal özellikle de yorgunluk veya bozukluk meydana getirir. Kadına yönelik nitelikleri arttırmaya çabalarken kadına yönelik şiddeti topyekun reddediyoruz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir anlayışını kabul ediyor, çalışmalarımıza bu perspektifte sürdürüyoruz."

Yaklaşık iki saat süren seminer katılan çok sayıda kadın, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA