Sadettin Saran'ın Eski Eşine Mobbing Davası

İşadamı Sadettin Saran’dan kısa süre önce boşanan diş hekimi Emek Külür’ün eski asistanı, kendisine mobbing uyguladığını öne sürdüğü Külür hakkında 20 Bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Ünlü işadamı Sadettin Saran’ın eski eşi, diş hekimi Emek Külür’ün kendisine mobbing uyguladığını iddia eden Esra Özden Çetin, İstanbul İş Mahkemesi’ne başvurarak Külür hakkında 20 Bin TL’lik tazminat davası açtı. Çetin’in avukatı Hande Var tarafından İş Mahkemesi Hakimliği’ne sunulan dava dilekçesinde, davacı Esra Özden Çetin’in 3 Ekim 2010 ile 14 Eylül 2017 tarihleri arasında Emek Külür’ün yanında yönetici asistanı olarak çalıştığı, ancak Çetin’in asli görevi dışında davalının özel ve alevi işleriyle ilgilendirilmek zorunda bırakıldığı iddia edildi.

Emek Külür’ün, kliniğe giden hastaların önünde çalışanlarını aşağıladığı ve ağır küfürler ettiği öne sürülen dilekçede, davacı Çetin’in psikolojik baskılar nedeniyle egzamaya bağlı kanama problemleri yaşadığı, özgüveninin zedelendiği belirtildi.

Külür’ün bu davranışların yanı sıra Çetin’i ağır söylemlerle işten çıkardığı ancak muhasebecisi aracılığıyla istifa yazısı imzalattırdığına değinilen dilekçede, “Müvekkil ihbar tazminatı açabileceği için işten çıkarma hemen gerçekleşmemiş, yerine birini bulana kadar bir müddet daha çalışması istenmiştir. Yerine biri bulunamayınca, müvekkilin sigortası yenilenmiş ve yeniden çalışmayı kabul etmiştir. Ancak ilerleyen günlerde de davalının davranışlarında değişen bir şey olmamıştır” denildi.

Emek Külür’ün, Çetin’i kendisiyle ilgili bilgi ve belgeleri Sadettin Saran’a vermekle suçladığı belirtilen dilekçede,Külür’ün klinik müşterilerinden olan bir polis aracılığıyla Çetin’i tehdit ettirdiği, zorla cep telefonundaki mesajlarını okuduğu hatta kullandığı operatörü aratarak 1 yıllık kayıtları kliniğe istettiği ifade edildi.

Çetin’in tüm bunların ardından işinden ayrıldığı, psikolojik travmalar yaşadığı belirtilerek, Külür’ün 20 Bin TL manevi tazminat ödemesine karar verilmesi talep edildi.
Kaynak: İHA