Pazaryeri'nde 'Kitap Konuşuluyor' Projesi

Pazaryeri Kaymakamlığı, kitap okumayı teşvik etmek için "Kitap Konuşuluyor" adıyla yeni bir çalışma başlattı.

Bu projeye göre, 5 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşan 10 ayrı grup oluşturuldu. Bu gruplar, 15 günde 1 kitabı okuyarak bu süre sonunda bir araya gelerek kendi aralarında okudukları kitabı tahlil ediyorlar. Bu şekilde yıl sonuna kadar daha önceden tespit edilen 15 kitabın okunması hedefleniyor.

Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda yaptıkları çalışmalarda öğrencilerin büyük çoğunluğunun kitap okuma alışkanlığının olmadığını fark ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu yüzden hem onları kitap okumaya, hem de okudukları kitap hakkında münazara yapmaya teşvik etmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın en büyük özelliği hiçbir zorlama olmadan hem öğrencilerin hemde öğretmenlerin tamamen gönüllü olarak katılmalarıdır. Bu sene için sadece lise öğrencilerine bu projeyi ilan ettik ve toplamda 50 öğrencimiz katılmak için müracaat etti. İlçe Kaymakamı olarak onları teşvik etmek amacıyla ben de bir grup oluşturdum ve grupla Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun 'Yaban' isimli eserini okuyarak tahlilini yaptık."

Kaymakam Sağır, çalışmayı, pilot olarak seçilen liselerde uyguladıklarını, gelecek yıl ortaokullarda uygulayacaklarını ifade ederek, hedeflerinin ilkokuldan itibaren her seviyede kitapları belirleyerek, liseyi bitirene kadar sürekli okuyup kendilerini geliştirmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA