Kasır Ve Köşklerde 'Sesli Rehberlik' Sistemi

Milli Saraylar'a bağlı kasır ve köşklerde Audio Guide (sesli rehberlik) sisteminin hizmete girdiği bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreter Yardımcılığı’na (Milli Saraylar) bağlı kasır ve köşklerin, geziye açık mekanlarında, Audio Guide (Elektronik-Sesli-Rehberlik) sistemi ile beraber bireysel gezi uygulamasına geçildi.

Milli Saraylar'dan yapılan açıklama göre, ses sistemiyle ziyaretçisi çok yoğun olan Dolmabahçe Sarayı gibi dünyanın her yerinden misafir karşılayan müzelerde, gezi sirkülasyonunun daha rahat bir biçime kavuşturulduğu belirtildi.

Her milletten ziyaretçiye kapıları açık olan Milli Saraylar'ın, hayata geçirdiği bu yeni sistemi, şimdilik dünyada en çok kullanılan 17 dilde uygulamaya koyduğu kaydedilerek, "Küçük misafirlerini de unutmayan Milli Saraylar, Türkçe versiyonunda çocuklar için bir de Türkçe Çocuk Anlatımı seçeneği sunmaktadır." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Alanında uzman bir firma tarafından özel stüdyolarda kayda geçirilen metinler, ilgili dillerin konuşulduğu ülkelerde bizatihi anadili konuşan spikerler tarafından seslendirildi. Dünyanın pek çok yerinde ayrı bir ücrete tabi olan Audio Guide uygulaması, Milli Saraylar’da gezi bileti içerisinde sunulmakta olup bu hizmet için ayrı bir ücret alınmamaktadır. Saltanat, Hilafet ve Cumhuriyet dönemlerine tanıklık etmiş bu güzide mekânları siz de şiirsel bir anlatım eşliğinde gezip tarihin değişik dönemlerinde keyifli bir yolculuk yaparak, hem günümüz şehir hayatının kalabalığından uzaklaşmak hem de geçmişi öğrenmek istiyorsanız sizleri Milli Saraylar'a bekliyoruz."

Kaynak: AA