İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde Bütçe Görüşmeleri

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, kentin ulaşım şirketi olan ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2018 yılı bütçesi kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlık ettiği meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ESHOT'un İzmirlilerin beklentilerini karşılamaktan uzak, dünya standartlarından habersiz sıradan bir hizmet anlayışı benimsediğini iddia etti.

Bütçede toplu ulaşım tarifelerin korunduğunu belirten Doğan,"Yani kağıt üzerine önümüzdeki sene zam yapılmayacağı görünüyor. Kurumun açığının halka fatura edilip zamla kapatılmaması için sizlerden özveri bekliyoruz. Ancak biz sizlerden İzmir halkı adına kamuoyuna açıklama yapmanızı bekliyoruz. Bir kez daha soruyoruz ulaşıma zam yapacak mısınız?" diye konuştu.

Geçmişte kendi otobüsünü ve kendi lastiğini üretme kapasitesine sahip olmuş ESHOT şirketinin şimdilerde araçlarının temizliğini dahi yapamayan bir kurum haline dönüştüğünü öne süren Doğan, "Açık vereceği en başından belli olan bu bütçede oluşan 189 milyon 898 bin liralık fark önümüzdeki sene de Büyükşehir'in kasasından yapılacak takviye ile kapatılacak." diye konuştu.

Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıl 400 araçlık elektrikli otobüs filosu kurulacağını açıkladığını ama sözünü tutamadığını sözlerine ekledi.

Doğan'nın eleştirilerine yanıt veren Kocaoğlu, ESHOT'un nasıl tasarruf ettiğini, nasıl yol yürüdüğünü ne durumda olduğunu herkesin bildiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl ulaşımı ortalama 600 milyon lira desteklediklerini aktaran Kocaoğlu, yüksek maliyetine karşılık düşük pil ömrü nedeniyle elektrik otobüs almaktan vazgeçtiklerini ifade etti.

Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından oylamaya sunulan ESHOT'un 2018 yılı bütçesi, 875 milyon 697 bin lira olarak belirlendi.

Kaynak: AA